Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 24 Ιουνίου 2006

By on 24/06/2006


Το Δελτίο τοπικών ειδήσεων ανανεώνεται συνεχώς


Ανάδειξη του σπάνιου βιοτόπου μεταξύ της γέφυρας Ρυμνίου και του φράγματος Ιλαρίωνα

Την παρουσία πολλών και σπάνιων ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο υδρόβιων πτηνών, όπως αργυροπελεκάνοι και μαυροπελαργοί και άλλων λιγότερο σπάνιων αλλά μεγάλης οικολογικής αξίας πουλιών αποδημητικών και ενδημικών όπως γλαρόνια, ερωδιούς, νυχτοκόρακες, κορμοράνους κ.α. πτηνά, διαπίστωσαν οι ειδικοί επιστήμονες κύριοι Παναγιωτόπουλος Νίκος του Κέντρου Προστασίας Αγρίων Ζώων και Πουλιών και Λάζαρος Γεωργιάδης του Κέντρου Προστασίας Άγριας Ζωής «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» κατά την επίσκεψή τους στον βιότοπο του Νομού μεταξύ του πλατανοδάσους του Ρυμνίου και του υπό κατασκευή φράγματος Ιλαρίωνα.
Η επίσκεψή τους πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως τους από το βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του για τη
διάσωση, προστασία και ανάδειξη του συγκεκριμένου βιοτόπου του Δήμου Αιανής.

Ξεκινάει σήμερα το 10ο Ράλλυ – Σπρίντ Ασφάλτου του Σ.Μ.Α.Κοζάνης

Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης ανακοινώνει τη διοργάνωση του 10ου Ράλλυ Σπριντ Ασφάλτου στις 24-25 Ιουνίου 2006. Ο αγώνας θα διεξαχθεί και πάλι στο φιλόξενο Βελβεντό Κοζάνης ενώ φέτος προσμετράει στο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος και στο Μακεδονικό Κύπελλο του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε.).
Ο αγώνας θα γίνει και φέτος στη γνωστή διαδρομή Βελβεντό – Παλαιογράτσανο μήκους 7,2 χλμ με την υποστήριξη του Δήμου Βελβεντού και είναι εγκεκριμένος από την Εθνική Επιτροπή Αγώνων (ΕΘ.Ε.Α.) και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Ο τεχνικός έλεγχος θα γίνει το Σάββατο 24 Ιουνίου 2006 στην Κεντρική Πλατεία του Βελβεντού, από τις 4:00μμ – 7:00μμ. Το βράδυ στις 9:00μ.μ. θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση και πάλι στην Κεντρική Πλατεία του Βελβεντού.
Το πρώτο αυτοκίνητο θα βρεθεί στην αφετηρία της ειδικής διαδρομής στο Μετόχι Βελβεντού, το πρωί της Κυριακής 25 Ιουνίου 2006 στις 11:00 πμ. Το δεύτερο σκέλος θα πραγματοποιηθεί στις 01:00 μμ και αφού πρώτα τα αυτοκίνητα επιστρέψουν με ανάποδη φορά στην αφετηρία. Μετά το τέλος του δεύτερου σκέλους θα ακολουθήσει γεύμα στο Εστιατόριο «Μετόχι» και η εκδήλωση θα τελειώσει με τις απονομές των νικητών της ημέρας.

14o Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού

Το 14ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ διοργανώνουν στο Άργος Ορεστικό 24 και 25 Ιουνίου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς, ο Δήμος Ορεστίδος και ο Μορφωτικός Σύλλογος “Η ΟΡΕΣΤΙΣ”, υπό την αιγίδα του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης. Στο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Αργους Ορεστικού, συμμετέχουν χορωδίες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και την Σερβία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα και την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί και στις 7.30 το απόγευμα.

Γουλιανός “γίγαντας” στη λίμνη Πολυφύτου

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε επαγγελματίας ψαράς της Κοζάνης στη λίμνη του Πολυφύτου όταν βρέθηκε πιασμένος στο παραγάδι του ένας, τεραστίων διαστάσεων, γουλιανός. Ο Φώτης Σκουτέλας που πήγε για το συνηθισμένο ψάρεμα γουλιανών στη λίμνη γνώριζε, με την εμπειρία που είχε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με το ψάρεμα πως είναι συχνό φαινόμενο η ύπαρξη γουλιανών που ξεπερνούν τα 50 με 60 κιλά στον υδάτινο πλούτο της λίμνης Πολυφύτου. Αυτό όμως που αντίκρισε το βράδυ της Τετάρτης, όταν ψάρευε ξεπέρασε την φαντασία του και ήταν κάτι που σίγουρα λίγοι το έχουν ζήσει. Ο γουλιανός είχε μήκος 2.70 μ. και βάρος πάνω από 170 κιλά!

Έναρξη εκλογικού Αγώνα του Συνδυασμού ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΟΖΑΝΗ

Σας καλούμε την Κυριακή 25 Ιουνίου και ώρα 11.30 π.μ. στην Αίθουσα
Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, σε εκδήλωση του συνδυασμού μας –
Διακήρυξη Αρχών – Έναρξη προεκλογικού αγώνα.
Για τον συνδυασμό
Η υποψήφια Δήμαρχος
ΑΝΝΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

πηγές : Δελτία τύπου – ert.gr

One Comment

  1. 659.open20h

    24/06/2006 at 18:43

    χωρίς φωτο δεν πιστεύουμε οτι
    πιάστηκε τόσο μεγάλος γκλιανός

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: