Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης

By on 17/05/2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018 (ΦΕΚ 133/19-07-2018 τ.Α΄) Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», και το  Άρθ. 67, παρ.5 του Ν 3852/2010, όπως έχουν τροποποιηθεί με τις διατάξεις του αρθ. 184, παρ. 1 και παρ.2 του Ν 4635/2019, το άρθρο 11 του ν. 5043/2023, και το άρθρο 6 του ν.5056/2023, καθώς και το άρθρο 78 του ν.4954/2022 «Λήψη αποφάσεων συλλογικών οργάνων ΟΤΑ ά βαθμού και διοικητικών συμβουλίων εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων κατά το διάστημα ισχύος των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο του Δήμου Κοζάνης Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, την Δευτέρα 20-5-2024 και ώρα 19:30  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων.
Η συνεδρίαση  πραγματοποιείται διά ζώσης, (τηρουμένων όλων των εν ισχύ υγειονομικών μέτρων)  

                       

                            ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Καθορισμός του τρόπου χρήσης των δημοτικών χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο, των εκλογών της 9-6-2024, για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα κόμματα, ή συνασπισμούς κομμάτων, για την προβολή τους.

Εισηγητής: κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης, Δήμαρχος Κοζάνης  

Έγκριση υπογραφής ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ στο πλαίσιο του έργου: «Εκσυγχρονισμός και επέκταση αρδευτικού δικτύου Άνω Κώμης

Εισηγητής: κ. Κων/νος Βόμβας,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Έγκριση αιτήσεων υποβιβασμού πεζοδρομίων: α)Ταρτάρα Μιχαήλ και β) Καλαϊτζίδη Αναστάσιου, γ) Γκόγκου Ευάγγελου.

Εισηγητής: κ. Κων/νος Βόμβας,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Επικαιροποίηση μελών Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης ενεργής Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο: «Σύσταση δουλείας και απαλλοτρίωσης στο πλαίσιο κατασκευής – διέλευσης αγωγού όμβριων υδάτων της Τ.Κ. (Νέας) Ποντοκώμης»

Εισηγητής: κ. Κων/νος Βόμβας,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Γνωμοδότηση για την ΜΠΕ του έργου: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 50.9MW με ενσωματωμένη Αποθήκευση Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 27.5MW με χρήση συσσωρευτών (περ. 11Α άρθρου 10 ν. 4685/2020), στη θέση «Μαγούλα», των Δ.Ε. Δημ. Υψηλάντη και Κοζάνης, Δήμου Κοζάνης, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με φορέα του έργου την SSE RENEWABLES HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Εισηγητής: κ. Γεώργιος Ευκολίδης, Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ για απασχόληση στο Δήμο Κοζάνης κατά την περίοδο 2024-2025.

Εισηγητής: κ. Κων/νος Κουρού,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Λήψη απόφασης εκ νέου, για την απευθείας αγορά οριζοντίων ιδιοκτησιών, σε οικόπεδο εμβαδού 115,62 τ.μ. ΚΑΕΚ (270576013019/0/0) ιδιοκτησίας Μπαντή Γεωργίου, Μπαντή Ματίνας και Γιαλούρη Ελένης, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Παύλου Χαρίση, στο Οικοδομικό τετράγωνο 149, στην πόλη της Κοζάνης.

Εισηγητής: κ. Κων/νος Κουρού,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

«Τροποποίηση της με αριθμό 138/2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί ανταλλαγής οικοπέδων ιδιοκτησίας Δήμου Κοζάνης και Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ”»

Εισηγητής: κ. Κων/νος Κουρού,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Καταγραφής – Απογραφής περιουσιακών στοιχείων του Ν.Π. με την επωνυμία «Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (ΚΔΒΚ)», με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της επιτροπής με ορκωτό λογιστή.

Εισηγητής: κ. Κων/νος Κουρού,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Καταγραφής – Απογραφής περιουσιακών στοιχείων του Ν.Π. με την επωνυμία «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κονωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δήμου Κοζάνης», με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της επιτροπής με ορκωτό λογιστή.

Εισηγητής: κ. Κων/νος Κουρού,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Καταγραφής – Απογραφής περιουσιακών στοιχείων του Ν.Π. με την επωνυμία «Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, Δήμου Κοζάνης», με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της επιτροπής με ορκωτό λογιστή.

Εισηγητής: κ. Κων/νος Κουρού,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Έγκριση 3ης υποχρεωτικής τροποποίησης – αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 του Δήμου Κοζάνης.

Εισηγητής: κ. Κων/νος Κουρού,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Ενημέρωση για την έκθεση Α΄ τριμήνου του έτους 2024, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου Κοζάνης.

Εισηγητής: κ. Κων/νος Κουρού,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 65/2023 Α.Δ.Σ. που αφορά « Έγκριση Κανονισμού Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Κοζάνης» και συγκεκριμένα της παρ. 1 του άρθρου 19 (ωράριο φορτοεκφόρτωσης στις παρκίδες).

Εισηγητής: κ. Λεωνίδας Αρνίδης,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Έγκριση αποδοχής ή μη της με αριθμ. πρωτ. 111403811/13.02.2024 αίτησης της εταιρίας «ΛΑΤΟΜΕΙΑ Ε.Π.Ε.», για συναίνεση ή μη για τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών διαπίστωσης ύπαρξης φυσικών λίθων σε δημοτική έκταση της Κοινότητας Δρεπάνου, του Δήμου Κοζάνης.

Εισηγητής: κ. Λεωνίδας Αρνίδης,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Έγκριση κατανομής ποσού 292.500,59 € (Β’ δόσης έτους 2024) στις σχολικές επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης.

Εισηγητής: κ. Βασίλειος Παπαποστόλου,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Προσθήκη προσωνυμίας από το σχολικό έτος 2024 – 2025 και εφεξής  της σχολικής μονάδας Α/θμιας Εκπαίδευσης ως ακολούθως:

Στο 15ο Νηπιαγωγείο να προστεθεί η προσωνυμία «15ο Νηπιαγωγείο – Κλείδη»

Εισηγήτρια: κ. Περιστέρα Κύργια, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης. 

Αποζημίωση μελών επιτροπών εξετάσεων Δημοτικού Ωδείου

Εισηγητής: κ. Ιωάννης Ιωαννίδης,  Αντιδήμαρχος Δήμου Κοζάνης.

Αιτήσεις – έγγραφα – ανακοινώσειςΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδεται ζωντανά στο κανάλι του YouTube. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν με αναζήτηση ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ.

 

Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης και ώρα 15:00 μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερωθείτε σχετικά.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: