Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κοζάνης: Απόφαση – Ψήφισμα για το πετρέλαιο θέρμανσης

By on 17/10/2012
ΘΕΡΜΑΝΣΗΗ νέα υπέρογκη αύξηση στη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνά κατά πολύ το ζήτημα της άγριας ληστείας των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τους καταδικάζει να μείνουν χωρίς θέρμανση το χειμώνα που έρχεται με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους.

 

Με ποιο δικαίωμα θα αφήσουν στο κρύο τα παιδιά των φτωχών οικογενειών , των ανέργων , τους υπερήλικες και τους αρρώστους;

 

Η πρόφαση που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση είναι ότι έτσι θα χτυπήσει το εκτεταμένο λαθρεμπόριο. Όμως αυτό είναι αισχρό ψέμα γιατί το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή είναι ένα καρτέλ, ένα κύκλωμα που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να το ελέγξουν.

 

Αντίθετα όσο αυξάνει η φορολογία που έχει ήδη φτάσει στο 70% επί της τιμής του λίτρου των καυσίμων , τους δίνει τη δυνατότητα να αποκομίσουν αμύθητα κέρδη. Το αίτημα για κατάργηση όλων των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι δίκαιο και ρεαλιστικό και πρέπει να διεκδικηθεί άμεσα από το λαό! Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους φόρους που βαραίνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Κανένα σχολείο , νοσοκομείο , γηροκομείο , παιδικός σταθμός , καμία οικογένεια δεν πρέπει να μείνει χωρίς θέρμανση , χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα , χωρίς τα απαραίτητα και αυτό αποτελεί πλέον ζήτημα επιβίωσης και επιτακτικής ανάγκης!

 

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ  ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ                          ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΕΜΙΡΤΖΙΔΗΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: