Κλείνει ή δεν κλείνει η ΔΟΥ Πτολεμαΐδας;

By on 13/10/2012
ΔΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣΝέα αναστάτωση προξενεί στην Εορδαία η δημοσίευση νέας λίστας των εφοριών που καταργούνται από τις 22 Οκτωβρίου.

 

Παρά τις διαβεβαιώσεις πολιτικών παραγόντων της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης ότι η ΔΟΥ Πτολεμαΐδας θα παραμείνει τελικά σε λειτουργία και πως το μόνο που χρειαζόταν ήταν σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την εξαίρεσή της, η ΔΟΥ Πτολεμαΐδας εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με….

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

…τις 49 εφορίες οι οποίες προβλέπεται να συγχωνευθούν, καθώς στις 22 Οκτωβρίου θα μπει τελικά λουκέτο σε 49 εφορίες σε όλη τη χώρα, βάσει νεώτερης απόφασης του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, με την οποία δόθηκε παράταση στη σχετική προθεσμία.

 

Σύμφωνα με τη νεότερη απόφαση του υπουργού, από τις 22 Οκτωβρίου αναστέλλεται η λειτουργία 49 ΔΟΥ, μεταξύ των οποίων της Πτολεμαΐδας και της Νεάπολης Βοΐου οι οποίες μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης.

 

Την ίδια ώρα εφοριακοί της Εορδαίας δήλωναν άγνοια για ενδεχόμενο λουκέτο στη Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, καθώς έλεγαν ότι έχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται η ανακοίνωση των εφοριών οι οποίες θα εξαιρεθούν τελικά, αφού έχει μειωθεί ο αριθμός των εφορειών που οδεύουν προς συγχώνευση και ότι σε αρκετές περιπτώσεις θα υπάρχουν δύο ΔΟΥ σε κάποιους πρώην νομούς, κάτι που έχουν βάσιμες ελπίδες Πως θα ισχύσει και για τη ΔΟΥ Πτολεμαΐδας.

 

Μέχρι τότε όμως η σύγχυση θα παραμένει και οι φήμες θα συνεχίσουν να οργιάζουν, γι’ αυτό η όποια ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να γίνει άμεσα.

 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο Οικονομικών τη θέση του τονίζει και η βουλευτής της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης των Ανεξάρτητων, Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, σε χθεσινό δελτίο τύπου που εξέδωσε, στο οποίο κάνει λόγο για εμπαιγμό και ένοχη σιωπή του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη συγχώνευση ή μη των Δ.Ο.Υ Πτολεμαΐδας και Νεάπολης.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: