Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα συγκέντρωσης τηγανέλαιων για την παραγωγή βιοντίζελ

By on 12/10/2012
ΒΙΟΝΤΙΖΕΛΤο πρόγραμμα συγκέντρωσης τηγανέλαιων για την παραγωγή βιοντίζελ, ξεκίνησε από την Τετάρτη ο Δήμος Βοΐου, με ενημέρωση σε σχολεία της Σιάτιστας, αλλά και την παροχή των ειδικών μπιτονιών σε κάθε μαθητή.

 

Ο Δήμος Βοΐου έχει υπογράψει τους προηγούμενες μήνες σύμβαση συνεργασίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα παραγωγής βιοντίζελ από χρησιμοποιημένα τηγανέλαια και με τη συμμετοχή μαθητών αλλά και πολιτών στοχεύει στην…

όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή που θα αποφέρει σημαντικά κέρδη στα σχολεία σε επίπεδο θέρμανσης.

 

Η ενημέρωση ξεκίνησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Μακρή και τον Αντιδήμαρχο, Θεόδωρο Πήττα, οι οποίοι μοίρασαν τα ειδικά μπιντονάκια στους μαθητές παρακινώντας να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη δράση που εκτός από οικονομικά οφέλη για το σχολείο τους, θα προσφέρει και τη δυνατότητα να μάθουν ακόμα περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Μάλιστα ο Δήμος Βοΐου, θα προσφέρει μια εκπαιδευτική εκδρομή στο σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα τηγανέλαιου, με τους μαθητές να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής βιοντίζελ.

 

Για το Δήμο Βοΐου η ανακύκλωση είναι ένας τομέας στον οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε υλικά όπως το χαρτί, το πλαστικό, το αλουμίνιο και το γυαλί, με αύξηση 33% στις ποσότητες το 2011.

 

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία του Βοΐου(δημοτικά και γυμνάσια), ενώ όποιος πολίτης ενδιαφέρεται θα μπορεί να επικοινωνεί με στα τηλέφωνα του Δήμου ώστε να προμηθευτεί το απαραίτητο μπιτόνι για τη συγκέντρωση τηγανέλαιου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: