Ισόβια κάθειρξη στο φονιά της φοιτήτριας στην Καστοριά

By on 09/10/2012

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗΜε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Κοζάνης, καταδίκασε προχθές τον 35χρονο Στάθη Ευσταθίου, για τη στυγερή δολοφονία της αδικοχαμένης φοιτήτριας Ανδριάνας Γαρδικιώτη, τον περασμένο Δεκέμβριο στην Καστοριά.

Πηγή:e-ptolemeos.gr

Ο κατηγορούμενος προσήχθη προχτές το πρωί σιδηροδέσμιος και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, από τις φυλακές Γρεβενών στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης. Έπειτα από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επέβαλε στον καταδικασθέντα την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή για την συγκεκριμένη πράξη χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Η απόφαση του δικαστηρίου, προκάλεσε την ικανοποίηση των συγγενών της αδικοχαμένης κοπέλας, οι οποίοι είχαν κατακλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και αποδοκίμασαν το φονιά του αγαπημένου τους προσώπου.

Εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο φονιάς καταδικάστηκε από οκτώ μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοφορία και για παράνομη οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 35χρονος κατηγορείτο ότι στις 16 Δεκεμβρίου του 2011 σκότωσε την Κερκυραία φοιτήτρια, επιφέροντάς της θανάσιμα τραύματα με μαχαίρι και κατσαβίδι στο στήθος και στο λαιμό και στη συνέχεια την εγκατέλειψε κοντά στη λίμνη της Καστοριάς. Το κίνητρο του αποτρόπαιου εγκλήματος εκτιμάται ότι ήταν το ερωτικό πάθος, καθώς η φοιτήτρια του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Καστοριάς, φέρεται να του ζήτησε να διακόψουν την προβληματική τους σχέση.

Ο δράστης συνελήφθη τυχαία λίγες ώρες αργότερα, κοντά στο Πολύκαστρο Κιλκίς, όταν, θέλοντας να αποφύγει έναν τυπικό τροχονομικό έλεγχο, καταδιώχθηκε από περιπολικό της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να πέσει πάνω σε στύλο της ΔΕΗ.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν για το έγκλημα. Ωστόσο, κατά την έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν ίχνη αίματος και τρίχες σε διάφορα σημεία του οχήματος που δεν δικαιολογούνταν από το τροχαίο ατύχημα. Να σημειωθεί ότι προανακριτικά ο 35χρονος, ο οποίος λίγους μήνες πριν από το έγκλημα είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ομολόγησε την πράξη του.

Εντύπωση είχαν προκαλέσει τα σχόλια που είχε «ανεβάσει λίγες ώρες μετά το φρικιαστικό έγκλημα, στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί, απευθυνόμενος προς το θύμα, εξέφραζε τη λύπη του για ό,τι είχε συμβεί, ζητώντας παράλληλα από την κοπέλα «συγγνώμη».

Προχτές στο δικαστήριο άλλαξε γραμμή πλεύσης, σε σχέση με την προανακριτική και ανακριτική κατάθεση. Ο κατηγορούμενος απολογούμενος από το εδώλιο του κατηγορουμένου, αρνήθηκε ότι ήταν αυτός ο δράστης της στυγερής δολοφονίας. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι προέβη στην ομολογία των πράξεών του κατά το στάδιο της ανάκρισης, επειδή ήταν κουρασμένος, άυπνος και ήθελε να τελειώσει η διαδικασία. Ωστόσο, δεν κατάφερε μ’ αυτόν τον ισχυρισμό του να πείσει τους δικαστές και τους ενόρκους, που τον έκριναν ομόφωνα ένοχο. Μετά το πέρας της δίκης, επέστρεψε στις δικαστικές φυλακές Φελλίου Γρεβενών, όπου από τον περασμένο Δεκέμβριο είναι προφυλακισμένος.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: