Διασώθηκε η Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας

By on 02/10/2012
ΔΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣΚλείνουν οι Δ.Ο.Υ. Νεάπολης, Αμυνταίου και Νεστορίου

 

Δεν κλείνει – τουλάχιστον προς το παρόν – η Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με τις οποίες κλείνουν 48 οικονομικές εφορίες της χώρας.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Αντιθέτως, δεν γλίτωσε το λουκέτο η Δ.Ο.Υ. Νεάπολης, η οποία κλείνει οριστικά και μεταφέρεται στην Κοζάνη.

 

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 2252/20-9-2012, με θέμα «Αναστολή λειτουργίας των Δ.Ο.Υ.», αναστέλλεται η λειτουργία 48 οικονομικών εφοριών σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων, όπως προαναφέρθηκε δεν συμπεριλαμβάνεται η Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας. Ωστόσο, η ίδια απόφαση προβλέπει κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Νεάπολης Βοΐου – Σιάτιστας, η οποία θα ενταχθεί στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης – Σερβίων. Η τελευταία μετονομάζεται πλέον σε Δ.Ο.Υ. Κοζάνης – Σερβίων – Νεάπολης Βοΐου – Σιάτιστας.

 

Ευρύτερα στη Δυτική Μακεδονία κλείνει η Δ.Ο.Υ. Αμυνταίου, η οποία εντάσσεται πλέον στη Δ.Ο.Υ. Φλώρινας και μετονομάζεται πλέον σε Δ.Ο.Υ. Φλώρινας – Αμυνταίου. Στο νομό Καστοριάς κλείνει η Δ.Ο.Υ. Νεστορίου, η οποία συνενώνεται με τη Δ.Ο.Υ. Καστοριάς. Η οικονομική εφορία της Καστοριάς, μετονομάζεται πλέον σε Δ.Ο.Υ. Καστοριάς – Άργους Ορεστικού – Νεστορίου.

 

Η κινητοποίηση των φορέων της Εορδαίας έφερε αποτελέσματα και σώθηκε την τελευταία στιγμή η Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας. Μια οικονομική υπηρεσία με μεγάλο κύκλο εργασιών και πολλούς φορολογούμενους, το κλείσιμο της οποίας θα ήταν ολέθριο για τους πολίτες που δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και για το κράτος που θα έχανε έσοδα. Για του λόγου το αληθές, αρκεί να σημειώσουμε ότι χτες και προχτές στη Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας σημειώθηκε το αδιαχώρηστο από κόσμο που έσπευσε να εξυπηρετηθεί, καθώς στο διήμερο πέρασαν από τα γκισέ μερικές χιλιάδες φορολογούμενοι.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: