ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης:Ετήσιο πρόγραμμα 2011-2012

By on 08/11/2011
ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣΑπό το καλοκαίρι του 2007 μέχρι το καλοκαίρι του 2011, σε 4 χρόνια και 8 ολοκληρωμένες θεατρικές περιόδους, το ΔΗΠΕΘΕ κατασκεύασε και παρουσίασε στο κοινό συνολικά 44 θεατρικές και μουσικές παραγωγές, χώρια από τις παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αφήγησης.

 

Προσεγγίσαμε πολλά είδη θεάτρου και άλλες τέχνες, όπως η όπερα και ο κινηματογράφος. Όμως – όπως ήταν φυσικό – από την περσινή περίοδο η κρίση μας άγγιξε. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε το επίπεδο της παραγωγικότητας μας, μειώνοντας ταυτόχρονα τα έξοδα. Και σ’ ένα μεγάλο βαθμό το πετύχαμε.

 

Μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο 2011-2012 και ταυτόχρονα στη κορύφωση της κρίσης και της αβεβαιότητας. Αυτό δεν μας εμποδίζει να κοιτάζουμε στο μέλλον με πίστη και αισιοδοξία. Αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με σκοτεινές σκέψεις και πεσιμισμό. Προτιμούμε να τις αντιμετωπίζουμε με ενδοσκόπηση, αλλά και εξωστρέφεια, προτιμούμε να αντλούμε από τις δυσκολίες νέες ευκαιρίες.

 

Το ΔΗΠΕΘΕ όσο υπάρχει – εν τω μέσω της δυσπραγίας και της αβεβαιότητας – θα βρίσκει τον τρόπο να είναι παρόν. Τα εισιτήρια σε όλες τις παραστάσεις θα είναι μειωμένα και προσιτά για όλους τους θεατές. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι καλλιτέχνες της πόλης μας και οι περισσότεροι από τους προσκεκλημένους θα προσφέρουν τις υπηρεσίες είτε εθελοντικά, είτε με πολύ μειωμένες αμοιβές.

 

Με αυτά τα δεδομένα το χειμερινό μας πρόγραμμα έχει ως ακολούθως :

 

Αγάλματα της πόλης : Ιωάννης & Χαρίσιος Τράντας (επανάληψη)

 

Θεωρήσαμε χρέος μας να επαναλάβουμε την ανοιξιάτικη παράσταση μας από τη σειρά που καθιερώσαμε με τα Αγάλματα της πόλης. Εκτός από τις δύο παραστάσεις για το κοινό, δώσαμε την ευκαιρία και σε άλλα σχολεία να γνωρίσουν την Ιστορία της πόλης μας.

 

Νύχτες κωμωδίας

 

Οι παραστάσεις στα μπαρ, με stand up comedy, θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο με νέο διευρυμένο πρόγραμμα.

 

Μερλίνος, ο μάγος

 

Ένα μουσικό παραμύθι του Περικλή Κούκου, που διαδραματίζεται την παραμονή των  Χριστουγέννων, με θέμα την ελληνική ποίηση, σε συνεργασία με την παιδική χορωδία του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου, με δύο σολίστ και δύο αφηγητές. Παραστάσεις 23 & 24 Δεκεμβρίου. Παράλληλα με την μουσική παράσταση, θα προσφέρουμε στα παιδιά Χριστουγεννιάτικα δώρα, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον.

 

Οι περιπέτειες του Τομ Σώγιερ – παιδική σκηνή

 

Ο Τομ Σώγιερ είναι ένας νεαρός μαθητής, που μεγαλώνει σε μια επαρχία στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι περιπέτειες του θα σφυρηλατήσουν τον χαρακτήρα το δικό του, των συμμαθητών του, αλλά και του φίλου του Χωκ Φιν. Θα αντιμετωπίσουν τις απρόβλεπτες δυσκολίες με εντιμότητα και θάρρος. Το κλασσικό μυθιστόρημα του Μαρκ Τουέην στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ.  Πρεμιέρα 15 Ιανουαρίου 2012. Σε διασκευή Νίκου Κέφαλου και σκηνοθεσία Γ. Καραχισαρίδη.

 

Εκείνος κι Εκείνος – επανάληψη

 

Η παράσταση θα συνεχίσει και τον χειμώνα. Ο Σόλων και ο Λουκάς θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα και θα δώσουν την άνοιξη τρεις παραστάσεις και στην Κοζάνη. Για όσους δεν τους είδαν το καλοκαίρι.

 

Λεφτά υπάρχουν – Σατιρική ηθογραφία

 

Το καινούριο έργο του Γ. Παφίλη, που θα παρουσιαστεί τις Απόκριες. Μια σπαρταριστή κωμωδία, που διαδραματίζεται στο παρελθόν στην πόλη μας. Ο τίτλος δεν υπονοεί την επικαιρότητα, αλλά όπως πάντα, καταπιάνεται με τα ήθη των απλών ανθρώπων.

 

Το στρίψιμο της βίδας, του Χ. Τζαίημς – Σύγχρονο Θέατρο

 

Στα πλαίσια του Σύγχρονου Θεάτρου, θα παρουσιάσουμε στο Θεατροδρόμιο, ένα από τα σημαντικότερα έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου, σε σκηνοθεσία Π. Μαντόπουλου, με δύο νέους ηθοποιούς. Παραστάσεις στα τέλη Μαρτίου.

 

4ο Φεστιβάλ Αφήγησης

 

Διάρκεια από Παρασκευή 20 έως και Κυριακή 22 Απριλίου
Φέτος – κάνοντας ένα διάλειμμα – το Φεστιβάλ δεν θα είναι διεθνές, γιατί θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην επέτειο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας. Ένα τριήμερο με αφηγήσεις, αναμνήσεις, αλλά και πολλές εκπλήξεις για εκείνες τις μέρες.

 

Κάτω από τον ουρανό όλα – κινηματογράφος

 

Μια ταινία 80 λεπτών που αναφέρεται στις αναζητήσεις του κινηματογράφου. Με κομμάτια κι αποσπάσματα από ταινίες, σχόλια και μουσικές. Η παραγωγή θα γίνει από τον Γ. Καραχισαρίδη και τον Ν. Κέφαλο που δεν θα αμειφθούν. Οι προβολές θα επιδιωχθεί να γίνουν στο κινηματογράφο «Ολύμπιον».

 

Παράλληλα το ΔΗΠΕΘΕ θα στηρίξει και φέτος τη μεγάλη παραγωγή του Θεατροδρόμιου, με το έργο «Το σώσε». Στις 5 Δεκεμβρίου έχει προσκαλέσει μια νέα και ενδιαφέρουσα θεατρική ομάδα, που θα παρουσιάσει το κλασσικό έργο του Ίψεν «Οι βρυκόλακες»

 

Τέλος το ΔΗΠΕΘΕ θα συμμετέχει και σε άλλες εκδηλώσεις & παραγωγές με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: