Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ: Όχι στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ και στη συρρίκνωση των νοσοκομείων

By on 03/12/2011

 

ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΈκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες η Περιφερειακή Ένωση Δυτικής Μακεδονίας, για τα μείζονα θέματα που απασχολούν την περιοχή.

 

Στη συνεδρίαση, που είχε το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, συζητήθηκαν  μεταξύ άλλων η επικείμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ, το κλείσιμο Εφορειών σε πόλεις και κωμοπόλεις και η μείωση των κλινών στα νοσοκομεία.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr 

 

Τα παρευρισκόμενα μέλη της ΠΕΔ (είχε αρκετές απουσίες λόγω του έκτακτου), διατύπωσαν κατ’ αρχήν τις θέσεις τους στα κεφαλαιώδη κοινωνικά ζητήματα, ενώ αποφασίστηκε να διατυπωθούν αναλυτικά για το κάθε θέμα ξεχωριστά οι θέσεις του οργάνου.

 

Πάντως, τα μέλη που παραβρέθηκαν και έλαβαν το λόγο, υπογράμμισαν πως αν προχωρήσουν τα σχέδια που προωθούνται στα παραπάνω θέματα, αυτό θα σημάνει την πλήρη υποβάθμιση και την καταδίκη της περιοχής.

 

Έτσι αντιτάχθηκαν στο να μπουν πωλητήρια σε μονάδες της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να πωληθεί «κοψοχρονιά» η δημόσια περιουσία και να εκχωρηθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα ο στρατηγικός τομέας της ενέργειας.

 

Εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των ΔΟΥ Σερβίων, Σιάτιστας και μελλοντικά της Πτολεμαΐδας και της Νεάπολης. Για τα νοσοκομεία υπογράμμισαν τις αρνητικές συνέπειες από τη συρρίκνωση που επιχειρείται. Σε κάθε περίπτωση υποστήριξαν ότι «οι μειώσεις κλινών θα πρέπει να είναι ισομερείς». Έκαναν ιδιαίτερη μνεία στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να εφαρμοστεί αναλογικά η ίδια μείωση κλινών σε όλα τα νοσοκομεία», αναγνωρίζοντας την αδικία σε βάρος του Μποδοσάκειου.

 

Τέλος συζητήθηκαν θέματα και ρυθμίσεις που απαιτείται να γίνουν για τις λαϊκές αγορές, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

 

Για όλα τα παραπάνω θέματα έπεται αναλυτική ανακοίνωση εντός των ημερών, αφού πρώτα γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο σε όλα τα μέλη της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: