Μιχάλης Χαραλαμπίδης:Στόχος μια νέα αναπτυξιακή παιδεία για τη χώρα

By on 04/11/2011

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣH αναπτυξιακή παιδεία αλλά και  οι τελευταίες δραματικές πολιτικές εξελίξεις που βιώνει η χώρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο γεμάτο κόσμο Κοβεντάρειο η ΑΝΚΟ, με ομιλητή τον γνωστό πολιτικό και κοινωνιολόγο Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Παρουσία δεκάδων πολιτών κι αρκετών εκπροσώπων τοπικών φορέων, ο πρώην πρόεδρος και ιδρυτής της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ένωσης παρουσίασε τις προτάσεις και θέσεις του για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, ενώ σημείωσε και τη δική του δικαίωση για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει η χώρα, για την οποία είχε μιλήσει από το 1996.

 

Παρόντες στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση της ΑΝΚΟ ήταν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο πρόεδρος της ΑΝΚΟ, Κυριάκος Μιχαηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γιάννης Σόκουτης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

 

Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης τόνισε πως «Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι όταν το υπαρκτό πολιτικό προσωπικό της χώρας, όλων των χρωμάτων, μιλά για ανάπτυξη επαναλαμβάνει κατά πληκτικό τρόπο την λέξη χωρίς να ξέρει τι σημαίνει.  Κοινώς δεν ξέρουν τι λένε. Στερούνται πολιτικής και κυβερνητικής παιδείας για περισσότερο απλά πράγματα, πόσο μάλλον για ένα ζήτημα που απαιτεί μεγάλα εφόδια, γνώσεις, ικανότητες και αρετές που δεν τους χαρακτηρίζουν. Δικηγόροι, Γιατροί, Μηχανικοί και μάλιστα ακατέργαστοι δεν μπορούν να κυβερνήσουν τομείς που αγνοούν», ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια σχετικά με το θέμα της ανάπτυξης.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: