Πλαγιοσκοπήσεις – Σχολιασμός της Επικαιρότητας 25/6/08

By on 25/06/2008

Πλαγιοσκοπήσεις – Σχολιασμός της Επικαιρότητας 4/6/08


ΣΧΟΛΙΑ
Διαμαρτυρήθηκαν (λίγοι πολίτες βέβαια) για τις «επιχειρήσεις–σκούπα» της αστυνομίας και δεν καταλάβαμε τους λόγους τους!

· Τελικά τι θέλουμε ή ποια αστυνομία επιθυμούμε;!
· Την κοιμώμενη ή την άγρυπνη, πάντα στην υπηρεσία του πολίτη;!
· Για ποιο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών να αναφερθούμε και ποια εμπέδωσή του να πιστέψουμε, όταν δυσφορούν πολίτες με τις επιχειρήσεις και δράσεις των αστυνομικών;!…
· … ή ισχύει το «εκτός από μένα και όπου αλλού ας γίνει επέμβαση»;
· Και κατά ποιών αστυνομικών να βάλλουμε, όταν αυτοί με κουμπούρες (μέχρι πρότινος, πιθανόν και σήμερα) καλούνται να χτυπηθούν με κακοποιούς που διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας όπλα και άλλα μέσα;!
· Και οι αστυνομικοί έχουν ψυχή και μάλιστα βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη για να νιώθει αυτός ασφαλής…
· … και όποιοι τους χτυπούν (και εκ του μη όντως μάλιστα ή διατεταγμένα) είναι θρασύδειλοι και πολέμιοι της δημοκρατίας και της έννομης τάξης και ασφάλειας!
· Ή τους δίδαξαν πως χτυπώντας τους αστυνομικούς… θα «μεγαλώσουν»;!…
· … και όταν δεν χτυπούν τους εντολείς παρά μόνον τους εντολοδόχους (τους ατυνομικούς)… για ποια «μαγκιά» να ισχυριστούν και ποιο κύρος και αξιοπιστία να μιλήσουν;!
· Και κακοί αστυνομικοί υπάρχουν (και γιατί όχι αφού κι αυτοί ένα κομμάτι της κοινωνίας μας είναι και θα της μοιάζουν)… αλλά λίγη ανθρωπιά και παλικαριά βρε παιδιά και όχι άσφαιρα και ύπουλα
Αναδημοσίευση απο : Εφημερίδα Κοζάνη

2 Comments

  1. 702.sfs

    25/06/2008 at 07:10

    λαός που πουλάει την ελευθερία του για την ασφάλεια δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας ούτε της ασφάλειας

    φ. ρούζβελτ

    όσον αφορά το άρθρο, εντάξει ούτε αγράμματος δεν θα το έγραφε. εξομοιώνει την επιχειρηση- σκουπα με την πρόληψη. κοινώς, ας βάλουμε όλοι κάμερες στα σπίτια μας, ας πηγαίνουμε και κάθε δυο μερες για ανάκριση αφού ποτέ δεν ξέρεις πότε θα παρανομήσει ποιος!

  2. 4074.Giagkoulas

    25/06/2008 at 10:03

    Χωρίς να αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου ποίες ήταν και τι μορφή είχαν οι διαμαρτυρίες σχετικά με τις επιχειρήσεις σκούπα του Α.Τ. Κοζάνης, υπερασπίζεται εξόφθαλμα την ΕΛΑΣ. με τέτοιο τρόπο που το λιγότερο προκαλεί εντύπωση. Μιλάει για “αίσθημα ασφάλειας των πολιτών” και για “κακοποιούς που διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας όπλα” λες και ζούμε σε κάποια πόλη της Βραζιλίας και έχουμε 15 συμμορίες στους δρόμους.

    Κι αφού λοιπόν δεν μας λέει τίποτα για τα πραγματικά περιστατικά, ας τον ενημερώσουμε εμείς:

    Την Πέμπτη 29/05/08 γύρω στις 3 η ώρα τα ξημερώματα ομάδα 15 αντρών του τμήματος ασφαλείας της αστυνομίας πραγματοποιεί επέμβαση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και προσάγει 45 περίπου άτομα στην αστυνομική διεύθυνση προς εξακρίβωση στοιχείων. Στις ερωτήσεις των προσαχθέντων σχετικά με τον λόγο της προσαγωγής δεν δόθηκε καμία άλλη εξήγηση πέραν του ότι εκτελούνταν «εντολές ανωτέρων».
    Την Παρασκευή 30/05/08 η ίδια αυθαιρεσία επαναλαμβάνεται, μόνο πιο απροκάλυπτα και πιο ωμά. Από την γεμάτη κόσμο πλατεία προσάγονται βίαια 30 άτομα. Μάλιστα σε έναν από αυτούς περνιούνται χειροπέδες και ξυλοκοπείται κατά την σύλληψη, την μεταφορά και την παραμονή στο τμήμα, επειδή ζήτησε να του επιδειχθούν υπηρεσιακές ταυτότητες. Δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου με κατηγορίες αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση και του επιβλήθηκε ποινή 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή! Αυτή η ασύλληπτη επιχείρηση της αστυνομίας έχει και συνέχεια, καθώς από τους προσαχθέντες ζητείται να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν (!), παρά το γεγονός πως ούτε στοιχειοθετείται ούτε και απαγγέλλεται κανενός είδους κατηγορία σε βάρος κανενός/ καμιάς από αυτούς. Σε όσους αρνούνται την σήμανση (δαχτυλικά αποτυπώματα και φωτογράφηση) η ελληνική αστυνομία απαντά με πολύωρη ομηρία και απειλές για στοιχειοθέτηση κατηγοριών (απείθεια). Να σημειωθεί ότι σήμανση έχουν δικαίωμα βάσει νόμου να πραγματοποιήσουν μονάχα σε περίπτωση αυτόφωρης σύλληψης.

    Ενάντια σε αυτά τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας 60 νέοι (φοιτητές και ντόπιοι) ύστερα από συνέλευση και μέσα από αυτοοργανωμένες διαδικασίες, χωρίς αρχηγούς και παρατάξεις, μοιράζουν εκατοντάδες κείμενα που αναφέρονται στα περιστατικά και διοργανώνουν την Παρασκευή 6 Ιουνίου παρέμβαση με μουσική και μικροφωνική στην κεντρική πλατεία. Οι κινήσεις αυτές υπογράφονται ως “Πρωτοβουλία επανοικειοποίησης των δημόσιων χώρων” και έχουν ως προτάγματα: “Ό,τι αυτοί πράττουν στο σκοτάδι εμείς θα το φέρνουμε στο φως” και “ δεν τους εκχωρούμε ούτε εκατοστό”. Η αποδοχή του κόσμου ήταν αναμφισβήτητη .

    Ας μας πει λοιπόν ο συντάκτης του άρθρου:
    Πως αυτός και οι συνοδοιπόροι του αντιλαμβάνονται την έννοια του “ενεργού πολίτη” που συνέχεια πιπιλάνε?
    Όσοι επιλέγουν την ευπρόσωπη κοινωνική δράση “είναι θρασύδειλοι και πολέμιοι της δημοκρατίας και της έννομης τάξης και ασφάλειας”?
    50 νέοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται άμεσα και ακαριαία για ένα θέμα είναι “λίγοι πολίτες βέβαια”? Βλέπει συχνά ο συντάκτης του άρθρου τέτοιες “διαμαρτυρίες” στην Κοζάνη?
    Η δημόσια παρουσίαση των πραγματικών γεγονότων και η κοινωνική καταδίκη των αστυνομικών παρανομιών και αυθαιρεσιών είναι “ύπουλη” ενέργεια?
    Οι φοιτητές που σπουδάζουν στην Κοζάνη και οι νέοι της πόλης “διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας όπλα και άλλα μέσα” και για αυτό πρέπει να φακελωθούν?
    “Οι αστυνομικοί έχουν ψυχή και μάλιστα βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη για να νιώθει αυτός ασφαλής” όταν οι πολίτες τρώνε ξύλο επειδή ζητάν να τους επιδειχθούν υπηρεσιακές ταυτότητες?
    Η δραστηριοποίηση ενάντια στην καταστρατήγηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων είναι “δυσφορία των πολιτών με τις επιχειρήσεις και δράσεις των αστυνομικών”? Η μήπως έχουμε χούντα και οι δράσεις των αστυνομικών δεν είναι δυνατόν να επιδέχονται κριτική?

    Τέλος ας μάθει ο συντάκτης αυτού του απίστευτου άρθρου ότι όταν οι άνθρωποι παίρνουν τις ζωές στους στα χέρια τους, έξω από κάθε μορφή διαμεσολάβησης, τότε όσο μελάνι κι αν ξοδέψει δεν μπορεί αφενός να αντιστρέψει τα πραγματικά γεγονότα και αφετέρου να πείσει κανέναν πως ο ρόλος των αστυνομικών (καλών η κακών, γαύρων η βάζελων) είναι να στέκονται “πάντα στην υπηρεσία του πολίτη”. Γιατί αν ήταν έτσι, στις φυλακές δεν θα ήταν γεμάτες άτομα από τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, αλλά άτομα της “ελίτ”. Αυτοί που παίρνουν τις μίζες, αυτοί που αυθαιρετούν σε βάρος των ζωών των άλλων, δεν συλλαμβάνονται ποτέ. Ζούμε σε μια ταξικά διαχωρισμένη κοινωνία και η αστυνομία υπηρετεί την άρχουσα τάξη. Ο νόμος είναι επιλεκτικός.

    Δείτε το κείμενο που μοιράστηκε στη κεντρική πλατεία και σχετική φωτογραφία στην σελίδα:
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=879550

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: