Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 29/04/06

By on 29/04/2006

Συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς στην Δυτική Μακεδονία

Σειρά εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων θα διοργανωθούν στην Δυτική Μακεδονία για τον φετινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Πιο συγκεκριμένα το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 1ης Μαϊου και πραγματοποιεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 9:30 το πρωί. Ανάλογη συγκέντρωση διοργανώνει στην Κοζάνη στις 10 το πρωί. Τα αιτήματα των εργαζομένων συνοψίζονται μεταξύ άλλων στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων, μέτρα για την ανεργία, κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων. Δύο συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς , θα γίνουν στην ΠτολεμαÀδα. Η πρώτη του Εργατικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Δευτέρας στην Κεντρική Πλατεία της ΠτολεμαÀδας, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ διοργανώνει την δική του συγκέντρωση στον πεζόδρομο του Παλαιού Πάρκου. Στην Καστοριά το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Μακεδονομάχων στις 1030 το πρωί για να τιμήσει την εργατική πρωτομαγιά.

Η ιστορία του Παπάφειου στην Κοζάνη

Έκθεση φωτογραφίας στην οποία παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή του Παπαφείου ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης μέσα από σπάνιο υλικό από το 1895 έως σήμερα θα λειτουργήσει στην Κοζάνη στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κοζάνης από τις 30 Απριλίου έως και τις 7 ΜαÀου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Με στόχο την επαναλειτουργία του ορφανοτροφείου που φιλοξένησε σε δύσκολες περιόδους πάνω από 50.000 παιδιά μεταξύ αυτών και πολλούς Δυτικομακεδόνες γίνεται μια προσπάθεια από αποφοίτους του Παπαφείου όπως δήλωσε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο κ.Αναστάσιος Ζώτος απόφοιτος του Παπαφείου και μέλος του μουσικοχορευτικού συλλόγου ''Μελιτεύς''.

Θετικός ο απολογισμός για την ΔΕΤΗΠ

Θετικά έκλεισε για την ΔΕ.ΤΗ.Π (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαίδας) το 2005, αφού στον ισολογισμό της Επιχείρησης που συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ. Σ, τα κέρδη της ΔΕ. ΤΗ. Π ανέρχονται – για πρώτη φορά – στα 90.000 Ε. Στην ίδια συνεδρίαση, και στο θέμα που αφορούσε την σύνδεση της Τ/Θ με τον Α.Η.Σ Καρδιάς, αναφέρθηκε, ότι ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 19 εκατομμύρια Ε και η διαδικασία δημοπράτησης του θα πρέπει να αναμένεται στα τέλη του καλοκαιριού. Ως απόρροια της κατασκευής του έργου αυτού, είναι η εγκατάσταση των θερμοκηπιακών πάρκων στον Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη – με την παροχή Τ/ Θ από τον Α. Η. Σ Καρδιάς προς τα Δ.Δ Ποντοκώμης και Μαυροδενδρίου – ενώ ο Δήμος ΠτολεμαÀδας, διερευνά τις δυνατότητες εγκατάστασης θερμοκηπιακού πάρκου στα όρια της πόλης της ΠτολεμαÀδας με το Δ. Δ Ασβεστόπετρας, μετά και το σχετικό έγγραφο του Νομάρχη Κοζάνης Ιορδάνη Ανδρεάδη για την παραχώρηση έκτασης .

Υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων ο Αγάπιος Γαβριηλίδης

Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε ο κ. Αγάπιος Γαβριηλίδης στο Δήμο Σερβίων. Με σχετική γραπτή ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «κατόπιν σοβαρών διαβουλεύσεων με πολλούς ενασχολούμενος με τα δημοτικά τεκταινόμενα, μπορεί να επιτευχθεί η έξοδος από το τέλμα που μας οδήγησε η σημερινή δημοτική αρχή, με την συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων και έμπειρων προσώπων του Δήμου». Ο κ. Γαβριηλίδης καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια και να στηρίξουν τον συνδυασμό ” Για την αδέσμευτη- ακηδεμόνευτη κίνηση Σερβίων και επισημαίνει πως σύντομα θα ανακοινωθούν οι προκαταρτικές- προγραμματικές θέσεις της κίνησης.

Εγκαίνια πολιτιστικού κέντρου στην Ελάτη

Τα εγκαίνια του πολιτιστικού του κέντρου θα πραγματοποιήσει ο αθλητικός μορφωτικός σύλλογος Ελάτης ''Ο Έλατος'' αύριο Κυριακή 30 Απριλίου 2006 στις 11.00 το πρωί. Στο πολιτιστικό στέκι που θα στεγάσει τον πολυπληθή σύλλογο θα λειτουργήσει μουσειακός χώρος και δανειστική βιβλιοθήκη.

Τα «Πασχαλόγιορτα» στην Αμυγδαλιά Γρεβενών

Αναβιώνει και φέτος στην Αμυγδαλιά Γρεβενών αύριο Κυριακή του Θωμά 30 Απριλίου 2006 το έθιμο του Αποχαιρετισμού της Πασχαλιάς, με σειρά εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Στις 2:30 το μεσημέρι τους χαιρετισμούς των επίσημων προσκεκλημένων και κεντρική ομιλία για τα «Πασχαλόγιορτα» από το νομάρχη Γρεβενών Δημήτριο Ρίγγο και στις 3 παρουσίαση των χορευτικών των Πολιτιστικών Συλλόγων: Ροδιανής Κοζάνης «η ωραία Ελένη», Βατολάκου Γρεβενών, Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης. Λευκοπηγής Κοζάνης ο «Μέγας Αλέξανδρος». Στη συνέχεια θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού των «Πασχαλόγιορτων» και «του διπλώματος του χορού», από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Η εκδήλωση θα τελειώσει με γλέντι και χορό με το δημοτικό συγκρότημα του Κώστα Τσιοτίκα. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Γρεβενών.

1ο Εντούρο Πίνδου στα Γρεβενά

Με τη συμμετοχή 70 αθλητών διοργανώνεται στο νομό Γρεβενών σήμερα Σάββατο 29 και αύριο Κυριακή 30 Απριλίου 2006 το 1ο Εντούρο Πίνδου, αγώνας ο οποίος εντάσσεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2006 της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Ο τεχνικός έλεγχος, που θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Εμποροπανήγυρης των Γρεβενών, απ όπου θα γίνει και η εκκίνηση στις 9 το πρωί της Κυριακής. Συνολικά οι αθλητές θα καλύψουν μια διαδρομή 180 χιλιομέτρων, η οποία θα περιλαμβάνει τα τμήματα από: Γρεβενά-Ιταλικές Γέφυρες-Κοσμάτι-Γέφυρα Πηγαδίτσας-Τριβιά-Ξερολάκια και Καλαμίτσι, ενώ θα υπάρχουν τρεις ειδικές διαδρομές στις Ιταλικές Γέφυρες την πίστα μότο-κρος και στο Καλαμίτσι, όπου θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα και οι θεατές.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: