Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 22/11/05

By on 23/11/2005

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σύμφωνα με απόφαση του Νομάχη Κοζάνης κ. Ιορδανη Ανδρεαδη, σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβριου τα σχολεία του νομού Κοζάνης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των έντονων καιρικών φενομένων και του ύψους του χιονιού

“Άσπρισε” η Δυτική Μακεδονία – προβλήματα στις μετακινήσεις

Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή γίνεται σήμερα Τετάρτη η κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς χιονίζει από χθες το πρωί σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Το ύψος χιονιού στους Νομούς Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς, φθάνει μέχρι και τα 40 εκατοστά. Τα σχολεία στους Νομούς Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς παρέμειναν σήμερα κλειστά με αποφάσεις των Νομαρχών. Στο νομό Φλώρινας κλειστά ήταν τα σχολεία μόνο στους δήμους Φλώρινας, Πρεσπών, Κλεινών, Μελίτης και Περάσματος. Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί κανονικά. Η θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 2 C0 πάνω από το μηδέν. Τα προβλήματα περιορίζονται πλέον στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως στους ορεινούς όγκους καθώς και στο δυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών.

Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης

Εγκρίθηκε ομόφωνα χθες από τους νομαρχιακούς συμβούλους Κοζάνης η υποβολή του προγράμματος “Αποκατάσταση και χρησιμοποίηση των περιοχών μεταλλείων λιγνίτη στην Ευρώπη” του Interreg III. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 25 μήνες και αφορά στην ανταλλαγή εμπειριών και στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε περιοχές με λιγνιτωρυχεία, έτσι ώστε να οδηγήσει στην αποκατάσταση και στην αξιοποίηση των περιοχών αυτών μετά τη διακοπή της λειτουργίας των ορυχείων. Κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης, τέθηκε από τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κ.κ. Παπαφιλίππου και Μητσιάκο αντίστοιχα, και το ζήτημα της επαναπόδοσης των εκτάσεων της ΔΕΗ στην τοπική κοινωνία.

Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

Η 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2000-2006 θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρεία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη, σήμερα στις 10 το πρωί στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλατής για τους αγρότες

Για εξαπάτηση των αγροτών από την Κυβέρνηση της ΝΔ κάνει λόγο με σχετική ανακοίνωση ο Βουλευτής Νομού Κοζάνης Γιάννης Βλατής επισημαίνοντας πως ενώ ήταν υποχρεωτική η καλλιέργεια του 20% των εκτάσεων με ψυχανθή και ενώ το Υπουργείο είχε αποφασίσει την αναστολή αυτής της καλλιέργειας, απέφυγε να ενημερώσει εγκαίρως τους αγρότες με αποτέλεσμα να προβούν σε αγορές σπόρων που σήμερα δεν είναι υποχρεωμένοι να καλλιεργήσουν, χάνοντας πολύτιμο εισόδημα όταν το κύκλωμα της εκμετάλλευσης τους αυξάνει τα κέρδη του. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως η πληρωμή της πρόσθετης στρεμματικής ενίσχυσης στους αγρότες- παραγωγούς σκληρού σιταριού και καλαμποκιού- προέρχεται από το παρακράτημα του 10% ( από δικούς τους πόρους) όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δεν καθορίζεται με ακρίβεια το ύψος της με κίνδυνο να καλλιεργηθούν περισσότερα στρέμματα και να μειωθεί δραματικά το ποσό αυτής της ενίσχυσης.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: