Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 3/10/05

By on 03/10/2005

Χιονοδρομικό Βελβεντού: Μια από τις έξι μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα

“Το Βελβεντό με το εγχείρημα της κατασκευής του Χιονοδρομικού Κέντρου ανοίγει νέους δρόμους για τον Νομό Κοζάνης και ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία. Είναι μία πρωτοποριακή στοχευμένη τουριστική επένδυση που έλειπε από την περιοχή”. Αυτό τόνισε χθες κατά την διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της εταιρίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Κοζάνης- Βελβεντού ο Υπουργός Μακεδονίας –Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ανδρέας Λεούδης έκανε λόγο για Ιστορική στιγμή τονίζοντας ότι η επένδυση στο Βελβεντό είναι σήμερα μια από τις 6 μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα με προϋπολογισμό 30 εκ. ευρώ και αν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο θα υπάγεται κατευθείαν στο γραφείο του πρωθυπουργού. Υπογράμμισε επίσης πως το δύσκολο αυτό εγχείρημα θα ολοκληρωθεί σε δυο με τρία χρόνια και ήδη έχουν ξεκινήσει οι χρονοβόρες διαδικασίες λειτουργίας και αδειοδότησης του. Σημείωσε τέλος ότι γίνεται προσπάθεια οι εταιρείες GARAVENTA & DOPPELMAYER να πεισθούν να αναλάβουν το μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ των υπολοίπων χιονοδρομικών κέντρων που λειτουργούν στην Δυτική Μακεδονία, ώστε να ξεφύγουν από την ερασιτεχνική λειτουργία τους και να φέρουν τον τουρισμό που αρμόζει και αξίζει στην περιοχή.
Ο Πρόεδρος της εταιρίας του Χιονοδρομικού Κέντρου κ. Γιάννης Σόκουτης, αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας για την συμβολή του, τόνισε ότι μετά από προσπάθειες οκτώ χρόνων το όραμα παίρνει σάρκα και οστά, ένα όραμα που όπως είπε θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη στην περιοχή.
Ο Νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο θα δώσει μια αναπτυξιακή προοπτική στο μέλλον για το ίδιο το Βελβενδο και την παραλίμνια περιοχή, ενώ ο Δήμαρχος Βελβενδού κ. Μανόλης Στέργιου έκανε λόγο για την μεγαλύτερη αναπτυξιακή επιλογή αυτής της περιόδου που δημιουργεί μια διαφορετική παρακαταθήκη για την εθνική μας οικονομία.

Έργα του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά

Τα παράλληλα έργα αναδασμού των αγροκτημάτων: Φελλίου, Καρπερού, Τρικοκκιάς, Παλιουριάς, Αγίου Γεωργίου, Πολυδενδρίου και Πυλωρών, συνολικού προϋπολογισμού 461 χιλιάδων ευρώ, η κατασκευή τεχνικών έργων και βελτίωσης δασόδρομων για την αντιμετώπιση δασικών πυργαγιών στα δημόσια δάση: “Τζιτζιλιώνη – Παπαπούλια”, και “Κοντρού – Βουζί” της Σαμαρίνας, και “Γαϊδουρόκαμπου – Σαλιατσούρας” της Κρανιάς, συνολικού προϋπολογισμού 596 χιλιάδων ευρώ και η αγροτική οδοποιία του αγροκτήματος Μηλιάς του δήμου Ηρακλειωτών και του δήμου Γρεβενών, συνολικού προϋπολογισμού 555 χιλιάδων ευρώ, είναι ανάμεσα στα έργα που έχουν ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Δυτικής Μακεδονίας συνολικού προϋπολογισμού 11,7 εκατομμυρίων ευρώ, που αποφάσισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανδρέας Λεούδης.

H νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Κοζάνης

Ξεκινά σήμερα η λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Κοζάνης, με την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών, του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος και των Εξωτερικών Ιατρείων του Παθολογικού και Χειρουργικού τμήματος. Διευκρινίζεται ότι τα υπόλοιπα εξωτερικά ιατρεία θα συνεχίζουν να λειτουργούν στην παλαιά πτέρυγα του Νοσοκομείου. Οι πολίτες για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών θα πρέπει να προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της νέας πτέρυγας. Για όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία θα πρέπει να απευθύνονται στη Γραμματεία Εξωτερικών ιατρείων στο τηλ 24610-67666

Το πρώτο βήμα για την ενοποίηση των σωματείων της ΔΕΗ

Το πρώτο βήμα για την ενοποίηση των σωματείων της ΔΕΗ έγινε με την απόφαση που πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στην γενική συνέλευση του σωματείου ΕΝΩΣΗ, να διαλυθεί και να προχωρήσουν οι διαδικασίες συνένωσης με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ. Στις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, προκειμένου να αποφασίσει υπέρ της ενότητας. Ανάλογες κινήσεις γίνονται και από τα σωματεία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ Φλώρινας, όπως ανέφερε μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ Γιάννης Καραβασίλης. Στόχος είναι οι εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου του Ενιαίου Σωματείου να διεξαχθούν μέχρι τέλους Οκτωβρίου. Ο κ. Γιάννης Καραβασίλης στην ίδια συνέντευξη χαρακτήρισε αναγκαιότητα την ενοποίηση για να αντιμετωπισθούν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα των εργαζομένων.

Πολύγλωσσο βιβλίο μουσικής παράδοσης 4 χωρών της Ευρώπης

Στην συγγραφή ενός πολύγλωσσου βιβλίου με αντιπροσωπευτικά δείγματα της μουσικής παράδοσης των 4 χωρών της Ευρώπης – Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία – που συμπράττουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Comenius, προχωρούν ήδη οι ομάδες των εκπαιδευτικών, οι οποίες συμμετείχαν στο β’ μέρος των εργασιών και διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαϊδας. Η επόμενη συνάντησή τους θα γίνει στο Μάιο του 2006 στην Γερμανία.

Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό για μετεγκατάσταση του Δ.Δ Ακρινής

Τη μετεγκατάσταση του Δημοτικού Διαμερίσματος Ακρινής του Δήμου Ελλησπόντου στο Νομό Κοζάνης ζητεί ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ακρινής Κοζάνης με υπόμνημά του προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον αντιπρόεδρο της Βουλής. Το υπόμνημα αναφέρει ότι η περιοχή της Ακρινής είναι περικυκλωμένη από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, τονίζει ότι κάτοικοι και περιβάλλον επιβαρύνονται από τις δραστηριότητες αυτές και ζητά τη μετεγκατάσταση της Ακρινής διαφορετικά προειδοποιεί για δυναμικές κινητοποιήσεις στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

Το Εργατικό κέντρο Κοζάνης καλεί όλους τους φορείς του Υπουργείου Απασχόλησης του Νομού Κοζάνης σε σύσκεψη με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός τους, για να παράγουν καλύτερο έργο προς όφελος των εργαζομένων της περιοχής. Επίσης θα εξεταστούν: οι δυνατότητες των ελέγχων στην αγορά εργασίας, η πορεία των έργων των εργατικών κατοικιών καθώς και η δυνατότητα καλύτερης εξυπηρέτησης προς τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους της περιοχής μέσω των υπηρεσιών της Εργατικής Εστίας και ΟΑΕΔ. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Εμποροπανήγυρη Κοζάνης

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη θα λειτουργεί η ετήσια εμποροπανήγυρη Κοζάνης στην περιοχή του Νιάημερου.Λόγω της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης η κυκλοφορία προς Πτολεμαϊδα θα διεξάγεται μέσω της περιοχής της Αγίας Παρασκευής Κοζάνης, μονοδρομείται η οδός Μαμάτσειου, ενώ το ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης θα παρατείνει το ωράριο των δρομολογίων του προς τα Δημοτικά Διαμερίσματα που εξυπηρετεί μέχρι τη μία τα μεσάνυχτα, ενώ από την στάση των αστικών στην Πλατεία Λασσάνη θα δρομολογηθούν τα μίνι – μπας του Δήμου Κοζάνης τα οποία ακολουθώντας το δρομολόγιο: Κωστή Παλαμά, Εμμανούηλ Παπά, Γκέρτσου, Κασομούλη, Τράντα, Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Παύλου Μελά, Μοναστηρίου, Μαμάτσειου, Δημοκρατίας, Παύλου Χαρίση, Κασομούλη, Γκέρτσου, Ολύμπου, θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στο “Νιάημερο” . Στον κόμβο του “Τρίκου” η Δημοτική Αστυνομία θα λειτουργεί κέντρο ενημέρωσης και παραπόνων του κοινού, ενώ εκεί θα βρίσκεται και το όχημα του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι επανδρωμένο με γιατρούς και εξοπλισμένο με μέσα πρώτων βοηθειών.

Πηγή:

5 Comments

  1. 0.Anonymous

    13/03/2008 at 09:34

    njmini

  2. 6602.glelin

    20/12/2009 at 11:17

    Site is quite young, but psots are interesting already! It's some kind of leaders' swapping )) [link=https://www.senegwater.ru] [/link] [link=https://www.cron-climats.ru] [/link] [link=https://www.saretta.ru] [/link] [link=https://www.dom-ta.ru] [/link] [link=https://www.union2002.ru] [/link] [link=https://www.peterpol.ru] [/link] [link=https://www.videorossi.ru] [/link] [link=https://www.oknavbavarii.ru] [/link]

  3. 6574.anapekka

    20/12/2009 at 11:23

    Want to read something more about this. Ok? [link=https://www.jumpshop.ru] [/link] [link=https://www.placepoint.ru] [/link] [link=https://www.nevso.ru] [/link] [link=https://www.uplands.ru] [/link] [link=https://www.rdrwebhost.com] [/link] [link=https://www.divany-dom.ru] [/link] [link=https://www.mira-groups.ru] [/link] [link=https://www.les-mags.ru] [/link]

  4. 6602.glelin

    20/12/2009 at 13:38

    Thanks, admin… [link=https://www.aduqru.ru] [/link] [link=https://www.domtyru.ru] [/link] [link=https://www.kpuq.ru] [/link] [link=https://www.rteoldru.ru] [/link] [link=https://www.rduq.ru] [/link] [link=https://www.freeseller-ua.ru] [/link] [link=https://www.shop-maniya.ru] [/link] [link=https://www.autozvuk-com.ru] [/link]

  5. 659.open20h

    20/12/2009 at 18:12

    40 kila halva tha kanumi !!!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.