Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 25/11/05

By on 25/11/2005


Ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος σε Καστοριά και Πτολεμαϊδα

Ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, επισκέπτεται την Καστοριά και την Πτολεμαϊδα, με την ευκαιρία κλήρωσης εργατικών κατοικιών. Σήμερα ο κ. Γιακουμάτος βρίσκεται στην Καστοριά, όπου θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης Καστοριάς.
Στις 6 το απόγευμα, θα επισκεφτεί την Πτολεμαϊδα , όπου θα γίνει η κλήρωση των 80 εργατικών κατοικιών που κατασκευάστηκαν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ανατολικού του Δήμου Βερμίου,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ανατολικού. Αιτήσεις υπέβαλλαν 111 δικαιούχοι του Ο.Ε.Κ.
Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι ο κ Γιακουμάτος θα παραστεί στην κλήρωση των 60 εργατικών κατοικιών στο Άργος Ορεστικό που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

Επιπλέον πόροι εξασφαλίστηκαν στο 3ο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

Την εξασφάλιση επιπλέον ποσού 85 εκ ευρώ από το 3ο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, 25 εκ από το αποθεματικό επίδοσης και 60 εκ για την υλοποίηση του κάθετου άξονα Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 5ης επιτροπής παρακολούθησης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Όπως τόνισε ο κ. Λεούδης η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έπιασε παρά τις Κασσάνδρες τον κανόνα ν+ 2 και πριμοδοτείται με αποθεματικό επίδοσης. Παράλληλα μετά την αναθεώρηση του ΠΕΠ και την εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων η περιφέρεια μπορεί να εντάξει και άλλα ώριμα έργα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, την ύδρευση, την σχολική στέγη και τους οδικούς άξονες. Καταλήγοντας ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σημείωσε ότι από άποψη Νομικών δεσμεύσεων το 3ο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας είναι το πρώτο στη χώρα.

Η ΑΝΚΟ πιστοποιείται διεθνώς για το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης

Στο πρώτο βήμα για την πιστοποίηση της σχετικά με τον βαθμό ικανότητάς της να υλοποιεί έργα του Δ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, προχωρά αυτές τις ημέρες η ΑΝΚΟ με την βοήθεια του δημόσιου Βρετανικού Οργανισμού για πιστοποίηση εταιρειών I.P.M.G. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, η ΑΝΚΟ βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο όσον αφορά την ικανότητα της να υλοποιεί δημόσια έργα και την ικανότητα διοίκησης της. Σύμφωνα με το πρότυπο ποιότητας το οποίο θα σχηματιστεί και θα κατατεθεί σε ειδική επιτροπή της ΚΕΔΚΕ και του Τεχνικού Επιμετηρίου Ελλάδος για να λάβει την μορφή εθνικών προδιαγραφών σχετικά με τους τελικούς δικαιούχους των έργων του τετάρτου Κοινοτικού πλαισίου στήριξης.

Το ενεργειακό λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας να αναδειχθεί κέντρο ενεργειακών εξελίξεων με έδρα το Νομό Κοζάνης

Πρόταση για την ανάδειξη του ενεργειακού λεκανοπεδίου Δυτικής Μακεδονίας “ως κέντρο ενεργειακών εξελίξεων με έδρα το Νομό Κοζάνης” κατέθεσε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης ο βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κασαπίδης κατά την εισήγηση του Νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως δήλωσε ο κ. Κασαπίδης, πέραν των τεχνικών διατάξεων του σχετικού νομοσχεδίου, κατά βάθος πρόκειται για ένα εξόχως πολιτικό νομοθέτημα που προκαλεί σημαντικές θεσμικές αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας.

Ο βουλευτής Νομού Κοζάνης κ. Γιάννης Βλατής για το αρχαιολογικό μουσείο Αιανής

Το ζήτημα της ολοκλήρωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής αναδεικνύει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Βλατής. Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο κ. Βλατής η λειτουργία του Μουσείου θα δώσει ανάσα τόσο στην Αιανή, όσο και στο Νομό Κοζάνης γενικότερα, αφού μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού.

Επερώτηση για τον δρόμο Κοζάνης-Ρυμνίου

Ερώτηση για την ολοκλήρωση του δρόμου Κοζάνης-Ρυμνίου κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Λάζαρος Λωτίδης. Ο Βουλευτής Κοζάνης ζητά να ενημερωθεί γιατί εγκαταλείφθηκε το συγκεκριμένο έργο και για 20 μήνες δεν έγινε τίποτα, ενώ ήταν σχεδόν ολοκληρωμένο και ποίος είναι ο σχεδιασμός για το συγκεκριμένο έργο, εάν υπάρχει.

Αύξηση 3% σε τέλη του Δήμου Κοζάνης

Αύξηση της τάξεως του 3% κατά μέσο όρο σε τέλη, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κατά πλειοψηφία στην διάρκεια συνεδρίασής του. Η αύξηση που αποφασίστηκε, επιφέρει αλλαγές στις τιμές των τελών για το 2006, όπως καθαριότητας και φωτισμού, χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χωρών, φόρος επί των ηλεκτροδοτούμενων χώρων που χρησιμοποιούνται ή προορίζονται για κατοικία ή άσκηση επαγγέλματος, χρήσης πεζοδρομίου στις εισόδους και εξόδους των ιδιόκτητων σταθμών αυτοκινήτων και αντικειμενικών τιμών ακινήτων δημοτικών διαμερισμάτων Δήμου Κοζάνης. Παραμένουν ίδιες οι τιμές των τελών για το 2006 χρήσης των δημοτικών σφαγείων, δικαιωμάτων βοσκής και παρκομέτρων. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κα Άννα Νανοπούλου συμφώνησε για αύξηση στα τέλη μέχρι και 3%, ενώ πρότεινε τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τις οικίες να παραμείνουν στις ίδιες τιμές με το 2005. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κ. Νίκος Μάτσος πρότεινε να μην δοθεί καμία αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού διότι πέρυσι δόθηκε αύξηση της τάξεως του 8%.

Συνάντηση δημάρχου με Διοίκηση Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης για την Χριστουγεννιάτικη αγορά

Την λήψη μέτρων ώστε να διευκολυνθούν οι καταναλωτές για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, ζήτησε η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης από τον δήμαρχο κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τετάρτη στο γραφείο του δημάρχου. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, ζήτησαν να υπάρξει καλλίτερη διευθέτηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης τις ημέρες των γιορτών από τους δημοτικούς αστυνόμους, καλλίτερες τιμές στα παρκόμετρα και στα πάρκινγκ αυτοκίνητων. Ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα για την διευκόλυνση των καταναλωτών, με τα μίνι – μπας, με χώρους στάθμευσης, αλλά και με την καλλίτερη διευθέτηση της κυκλοφορίας με δημοτικούς αστυνόμους. Ο κ. Σβώλης ανακοίνωσε ότι στις 17 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της πόλης και υποσχέθηκε χριστουγεννιάτικες τιμές για τους καταναλωτές της τοπικής αγοράς.

Δημοτικοί Σύμβουλοι για το αρχοντικό Βαμβακά

Την πλήρη εγκατάλειψη του Αρχοντικού Βαμβακά επισημαίνουν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού “Πρωτεύουσα Κοζάνη” Κώστας Κοκόλης και Ρένα Εμποροπούλου. Στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων πως γενικότερα τα αρχοντικά χρήζουν της προσοχής και μέριμνας από το Δήμο και για αυτό απαιτείται η πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να μην χαθούν όσα αρχοντικά έχουν απομείνει στην πόλη της Κοζάνης, εννέα στον αριθμό. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την επιστολή τους ζητούν να τεθεί το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ημερίδα για τα ναρκωτικά

Ημερίδα για τα ναρκωτικά διοργανώνει η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης με την σύμπραξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Νομού Κοζάνης, την Κυριακή στις 11:30 το πρωί στο Κοβεντάρειο. Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση όλων, η ενημέρωση και η καθοδήγηση των νέων για τον περιορισμό του κακού. Σε δηλώσεις του σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο καθηγητής Κοινωνιολογίας – Ψυχολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γιώργος Πιπερόπουλος που θα είναι και ο συντονιστής της ημερίδας, κάλεσε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν στην ημερίδα για να καλύψουν το οποιοδήποτε κενό παρουσιάζει η οικογένεια στην πρόληψη και πρόσθεσε πως θα μοιραστεί στην ημερίδα μια έκδοση του ιδίου 80 σελίδων με πολύ χρήσιμα στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τα ναρκωτικά και τις διαστάσεις του ζητήματος στις σύγχρονες κοινωνίας. Ο κ. Πιπερόπουλος τόνισε πως ο τζίρος από τα ναρκωτικά στην χώρα μας αγγίζει τα 1,5 τρις δραχμές ποσό που δείχνει την σημασία του προβλήματος και για την ελληνική οικονομία και κοινωνία και σε επίπεδο οικονομικό. Για την ημερίδα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κρομμύδας, σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: