Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 20 Ιουνίου 2006

By on 20/06/2006


Το Δελτίο τοπικών ειδήσεων ανανεώνεται συνεχώς


Ξεκινούν οι εργασίες στη γέφυρα του ΟΣΕ προς την περιοχή Αγίου Αθανασίου

Μετά την απομάκρυνση, χθες 18 Ιουνίου, των στύλων από τη ΔΕΗ, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες από συνεργεία του Δήμου Κοζάνης στη Γέφυρα του ΟΣΕ προς την περιοχή του Αγίου Αθανασίου.
Βασικός σκοπός της συνολικής διαμόρφωσης στον κόμβο των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μακρυγιάννη είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων.
Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι και προβλέπεται: Κατασκευή δρόμου παράλληλα με την υφιστάμενη γέφυρα, δημιουργία διπλής κατεύθυνσης οχημάτων με στηθαίο στη μέση και κατασκευή πεζοδρομίου στη γέφυρα για την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών. Επιπλέον θα δημιουργηθεί βυθιζόμενος κυκλικός κόμβος με σηματοδότηση, παρτέρι πρασίνου και τοποθέτηση δύο αναπτυγμένων δένδρων. (Δυστυχώς για να υλοποιηθεί η όλη παρέμβαση θα υπάρξει και «θύμα». Αναγκαστικά θα κοπεί το δένδρο που υπάρχει στην άκρη της γέφυρας).
Πέρα από τη αισθητική αναβάθμιση του χώρου και την ρύθμιση της κυκλοφορίας στον πλέον αυξανόμενο από κίνηση σημείο της περιοχής, κυρίως λόγω της λειτουργίας υπηρεσιών και σχολείων επί της «Μακρυγάννη», δίνεται άμεσα λύση στο σημαντικότερο πρόβλημα κυκλοφορίας οδηγών και πεζών της περιοχής του Αγίου Αθανασίου.

Επιβολή νέου προστίµου στη ΔΕΗ για παράβαση περιβαλλοντικών όρων

Στην επιβολή του τρίτου κατά σειρά -σε διάστημα 10 ημερών- διοικητικού προστίμου στη ΔΕΗ Α.Ε. (ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑĪΔΑΣ) προχώρησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2006. Το πρόστιμο επεβλήθη λόγω διαπιστωμένων υπερβάσεων των ορίων εκπομπής αιωρούμενων σωματιδίων σε μονάδες του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑĪΔΑΣ, το χρονικό διάστημα 16 – 23 ΜαÀου 2006, όπως επίσης λόγω καθυστέρησης εκ μέρους της ΔΕΗ στην αποστολή ενημερωτικών στοιχείων προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης. Τα στοιχεία αυτά αφορούσαν στις τιμές των υπερβάσεων εκπομπής αιωρούμενων σωματιδίων και στην πρόσκαιρη τροφοδοσία των μονάδων με καύσιμο διαφορετικό του βασικού.

Περίπου 110 πρόβατα νεκρά από επίθεση σμήνους μελισσών στη Διποταμία Καστοριάς

Επίθεση από σμήνος μελισσών δέχτηκε ένα κοπάδι προβάτων στη Διποταμία Καστοριάς. Από τα τσιμπήματα των μελισσών ο αριθμός των νεκρών προβάτων έφθασε τα 110, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στο σμήνος των μελισσών. Σε απόγνωση βρίσκονται ο κτηνοτρόφος και ο μελισσοκόμος. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ακριτών Γιάννης Τοτονίδης πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό και δεν συμπεριλαμβάνεται στις διατάξεις του Νόμου περί αποζημιώσεων, ωστόσο γίνονται προσπάθειες να βρεθεί τρόπος αποζημίωσής τους.

Eκδήλωση για τη μάχη του Σαρανταπόρου

Οι Αντιστασιακές Οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής Σερβίων διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Σερβίων, εκδήλωση για τη μάχη του Σαρανταπόρου (21/6/1943) την Κυριακή 25 Ιουνίου 2006 και ώρα 11:00 π.μ.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Αντιστασιακές Οργανώσεις της Ελασσόνας.

Αναπτυξιακό Συνέδριο Νομού Κοζάνης

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης διοργανώνει Αναπτυξιακό Συνέδριο για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της 4ης προγραμματικής περιόδου (2007-2013).
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου στο χώρο του Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης.

Οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης 17 οδηγοί

Δεκαεπτά οδηγοί συνελήφθησαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, κατά τη διάρκεια των τροχαίων ελέγχων της προηγούμενης εβδομάδας.
Στο διάστημα 12-18 Απριλίου συνέβησαν δύο τροχαία δυστυχήματα, στα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά δύο άτομα και άλλα τέσσερα ατυχήματα στα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά ισάριθμα άτομα. Το ίδιο διάστημα 25 συνεργεία της τροχαίας διενήργησαν αλκοτέστ σε 263 οδηγούς αυτοκινήτων, από τους οποίους οι 16 οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ. Σημειώθηκαν επίσης 86 παραβάσεις υπέρβασης του ορίου ταχύτητας.

Πηγή : Δελτία Τύπου, ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: