Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 22 Ιουνίου 2006

By on 22/06/2006


Το Δελτίο τοπικών ειδήσεων ανανεώνεται συνεχώς


Η Δυτική Μακεδονία σταυροδρόμι των ναρκωτικών.

Έναν ολόκληρο τόνο συν τέσσερα κιλά χασίς κατέσχεσαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας στο πρώτο πεντάμηνο του 2006.
Με αφορμή την 26η Ιουνίου που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας έδωσε στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι τα ναρκωτικά αποτελούν μάστιγα και υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στην ακριτική περιοχή. Μια περιοχή που αποτελεί πέρασμα των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα η δράση των αλβανικών κυκλωμάτων του λευκού θανάτου, σε συνεργασία με Έλληνες συνεργούς προσλαμβάνει πρωτόγνωρες διαστάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών αρχών στο διάστημα Ιανουάριος – Μάιος 2006 σε 73 περιπτώσεις κατασχέθηκαν 1.004 κιλά κάνναβη, καθώς και 6 κιλά και 933 γραμμάρια ηρωίνη.

Ο Ανδρέας Λεούδης στο 3ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο

Στις εργασίες του 3ου Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2006, στο ξενοδοχείο «Caravel» στην Αθήνα, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρουσιάστηκε το σχέδιο κειμένου για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 – 2013, η πρόοδος στο σχεδιασμό των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του σχεδιασμού.

Έτοιμο το γκάλοπ που θα βγάλει τον «γαλάζιο» υποψήφιο για τον Δήμο ΠτολεμαÀδας

Ολοκληρώθηκε χτες το γκάλοπ που περίμενε η Νέα Δημοκρατία, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί η υποψηφιότητα που θα στηρίξει στο δήμο Πτολεμαϊδας.
Είναι τηλεφωνικό γκάλοπ που παρήγγειλε η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο πήραν μέρος τουλάχιστον 600 ερωτώμενοι. Διενεργήθηκε στις 20 – 21 Ιουνίου και συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτό οι: Γρηγόρης Τσιούμαρης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Παύλος Τσότσος, Νικόλαος Κουσίδης και Παναγιώτης Λόφτσαλης από τη Νέα Δημοκρατία, από το ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Λεσγίδης και από το ΚΚΕ ο Ιορδάνης Καλαϊτζόπουλος. Το βασικό ερώτημα στους δημότες που συμμετείχαν στο γκάλοπ ήταν ποιον από τους παραπάνω θα ψήφιζαν για δήμαρχο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Πανηγυρικές εκδηλώσεις Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Βαζελώνα

Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Ιουνίου 2006, στην Ιερή Ιστορική Πατριαρχική Σταυροπηγιακή ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΑ, στο χωριό Άγιος Δημήτριος Κοζάνης, στο πανέμορφο Βέρμιο, επ’ ευκαιρία της εορτής της Ιεράς ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΑ.
Το Σάββατο 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ποντιακή βραδιά στον υπαίθριο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Αγ. Δημήτριο Κοζάνης.Την βραδιά θα κοσμούν καλλιτέχνες και χορευτικό συγκρότημα από την Τραπεζούντα.
Την Κυριακή 25 Ιουνίου θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις χορευτικά συγκροτήματα, το χορευτικό συγκρότημα & οι καλλιτέχνες από τη Τραπεζούντα όπου θα παρουσιάσουν χορούς & τραγούδια του Πόντου και θα μοιραστούν παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.

πηγές : e-ptolemeos.gr – δελτία τύπου

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: