Αντίθετοι με τα μέτρα κατά του καπνίσματος

By on 18/06/2009

Αντίθετοι με τα μέτρα κατά του καπνίσματος


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣΤην έντονη αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που θα εφαρμόσει το Yπουργείο Υγείας κατά του καπνίσματος, σύμφωνα με τα οποία θα απαγορευθεί το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και καταστήματα δημόσιας χρήσης από τις 1 Ιουλίου και μετά, εκφράζουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της Κοζάνης.Μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών Κοζάνης «Ο ΕΡΜΗΣ» κ. Γιώργος Γρίβας, εκφράζει την αντίθεσή του στα νέα μέτρα ενώ θίγει και θέμα της έλλειψης επίσης ενημέρωσης από τους ιθύνοντες: «Μίλησα με τον Δήμο πριν δυο μέρες και μου είπαν ότι περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κάποια διευκρινιστική εγκύκλιος ώστε να ξέρουμε τι ακριβώς θα εφαρμόσουμε».

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό τα καταστήματα μέχρι 70 τ.μ. θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα είναι καπνιστών ή μη (και να προμηθευτούν από τον Δήμο τους την απαραίτητη άδεια). Σε περίπτωση που δεν το κάνουν θα είναι παράνομοι και θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο! «Δεν έχει διευκρινιστεί ούτε τι χώρος πρέπει να κατασκευαστεί για τους καπνιστές στα καταστήματα που είναι πάνω από 70 τ.μ., ούτε ποιες πρέπει να είναι οι τεχνικές προδιαγραφές», λέει ο κ. Γρίβας επισημαίνοντας παράλληλα πως «η πλειονότητα των καταστημάτων θεωρεί ότι στην οικονομική κρίση που ζούμε αυτό θα είναι ένα ακόμα πλήγμα για τα μαγαζιά μας».

Εφημερίδα Πρωινός Λόγος

6 Comments

 1. 659.οpen20h

  18/06/2009 at 07:34

  ε ρε και να εκανε αποχη απο το τσιγαρο και τα ποτα
  ο κοσμος για ενα μηνα
  ουτε φραγκο δεν θα ειχε το κρατος να πληρωσει τον κοσμο !

 2. 483.k984504

  18/06/2009 at 08:34

  Η γνώμη μου είναι να αναρτηθεί από το Δήμο ένας κατάλογος καταστημάτων, ώστε όλοι μας να ξέρουμε όλοι.. που να πηγαίνουμε και εμεέις οι μη – καπνιστές να προτειμούμε καταστηματάρχες που είναι διατεθιμένοι να ακολουθούν το νόμο. Χτύπημα για τους καταστηματάρχες κ. Γρίβα θα ήταν και η υποχρέωση να ασφαλίζεται τους εργαζομένους σας? να τους πληρώνετε κανονικά? Η εκμετάλευση των υπαλλήλων δεν είναι πρόβλημα? Έχετε μάθει σε μια λογική ζωνιανών..οπου όλοι σας κάνετε ότι σας έρθει.. χωρίς να εκδίδεται αποδείξεις, πληρώνεται φόρους, καταλαμβάνεται παράνομα πεζοφρόμια, δεν πληρώνετε ΙΚΑ, μισθους κτλ.. Τι πιθανότητα έχετε να βρείτε συμπαράσταση από άλλους επαγγελματίες σαν κλάδος, όταν έχετε αυτήν τη συμπεριφορά απένταντι στην κοινωνία?

 3. 2646.zisbartz

  18/06/2009 at 08:54

  Συμφωνώ και επαυξάνω στην άνωθεν απάντηση του φίλου k984504!

 4. 2646.zisbartz

  18/06/2009 at 09:00

  Tι να λέμε όμως! Σ'αυτή τη χώρα έχουμε μάθει όλοι οι Ελληνάρες να αντιδράμε αρνητικά σε κάθε μέτρο.

  Έχουμε καλοκαίρι, τα παράθυρα ανοιχτά, τραπεζοκαθίσματα απλωμένα έξω, κανείς δεν έχει πρόβλημα. Το χειμώνα όμως, θα ρωτήσετε; Θυμηθείτε ότι λίγα χρόνια μόνο πέρασαν από τότε που κάπνιζε ο κόσμος μέσα στα λεωφορεία και τα αεροπλάνα. Σιγά-σιγά συμμορφώθηκε, το συνήθισε και έτσι θα γίνει και με το νέο μέτρο.

 5. 2659.τοξοτινα

  18/06/2009 at 09:07

  αν νοιάζονται όπως λένε οι υπεύθυνοι της Ευρώπης για την υγεία μας, και αποφασίζουν να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο γελιούνται. αυτά είναι μέτρα για να λέμε… αν πραγματικά νοιάζονται να σταματήσουν να πουλάνε τσιγάρα.μετά θέλοντας και μη θα σταματήσει ο κόσμος να καπνίζει. ένα δεν μας έχουν πει επίσης, το κάπνισμα στα φουγάρα των βιομηχανιών πότε θα σταματήσει? Εεεεε??????????

 6. 1313.Subaru555

  21/06/2009 at 15:04

  Εγώ θα παραμείνω heavy smoker !!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: