Νέος αγωγός λυμάτων στην Ασβεστόπετρα

By on 31/08/2012
AΓΩΓΟΣΛύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν κάτοικοι και κυρίως αγρότες της Ασβεστόπετρας, τοπική κοινότητα του δήμου Εορδαίας, έδωσε η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΥΑΠ), καθώς ξεκίνησε την τοποθέτηση νέου αγωγού αστικών λυμάτων, τα οποία μέχρι σήμερα χύνονταν σε χωράφια με αγροτικές καλλιέργειες.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

«Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, παρά τα περιορισμένα μέσα και το μειωμένο, λόγω καλοκαιρινών αδειών προσωπικό, αμέσως μετά τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν από κατοίκους της Ασβεστόπετρας και την άμεση αντίδραση της δημάρχου Παρασκευής Βρυζίδου, η οποία μας πιέζει να δίνουμε άμεση λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, αποφάσισε να δώσει λύση- προσωρινή έστω, τοποθετώντας νέο αγωγό 300 μέτρων περίπου, για να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα του παλαιού φραγμένου αγωγού αστικών λυμάτων», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Δημήτρης Τσαγκαλίδης.

 

Διότι, το πρόβλημα αυτό, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, ήταν χρόνιο, αφού τα τελευταία 5 χρόνια περίπου που έφραξε από κλαδιά ο παλαιός αγωγός τα λύματα αντί να οδηγούνται στο κανάλι χύνονταν κατά τη διαδρομή μέσα σε ρέμα και στα χωράφια, λίγα μόλις μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού, με συνέπεια την έντονη δυσφορία των αγροτών αφού τα λύματα πλημμύριζαν τα χωράφια τους.

 

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ανέφερε ότι ταυτόχρονα κατασκευάζονται φρεάτια ανά 50 μέτρα, ώστε να μπορεί να γίνεται απόφραξη του αγωγού προκειμένου να αποφευχθεί μελλοντικά παρόμοιο με το σημερινό πρόβλημα και σημείωσε ότι το έργο εγκατάστασης του νέου αγωγού και φρεατίων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως 10 Σεπτεμβρίου.

 

Ο κ. Τσαγκαλίδης πρόσθεσε ακόμη ότι πρόθεση του δήμου Εορδαίας είναι να μεταφερθούν τα αστικά λύματα της Ασβεστόπετρας και των υπολοίπων οικισμών της δημοτικής ενότητας Πτολεμαΐδας, αλλά και του Μουρικίου, Αγίας Παρασκευής και Βερμίου στον Βιολογικό καθαρισμό Πτολεμαΐδας. Για το σκοπό αυτό ωστόσο απαιτείται να γίνει επέκταση (ανακαίνιση- εκσυγχρονισμός) του υπάρχοντος Βιολογικού καθαρισμού Πτολεμαΐδας, έργο που η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να εντάξει για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας), ενώ το έργο συνολικής διαχείριση των λυμάτων της Εορδαίας γίνεται προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. του ΥΠΕΚΑ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: