Εγνατία Οδός: Σε δημοπράτηση το έργο της περίφραξης στο τμήμα Σιάτιστα-Καστοριά για την καφέ αρκούδα

By on 08/06/2012
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣΣε δημοπράτηση από την Εγνατία Οδό ΑΕ είναι και επίσημα το έργο της τοποθέτησης ενισχυμένης υπερυψηλής περίφραξης στο τμήμα “Σιάτιστα – Κορομηλιά” του κάθετου άξονα 45 “Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή” και σε τμήματα του κυρίου άξονα της Εγνατίας Οδού από Παναγιά έως Σιάτιστα.

 

Πηγή:ypodomes.com

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα επιχειρήσει να σταματήσει τα συνεχόμενα δυστυχήματα με θύματα κυρίως τις καφέ αρκούδες της περιοχής που έχει ως αποτέλεσμα την ταχεία μείωση του πληθυσμού τους.

 

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή ενισχυμένης υπερυψηλής περίφραξης, ύψους 3,0 μ., έξω από την υφιστάμενη περίφραξη σε όλα τα επιχώματα και τα ορύγματα και των δύο κλάδων της αρτηρίας, και σε συνολικό μήκος 130 χλμ. ώστε να αποτρέπεται η είσοδος των μεγαλόσωμων ζώων όπως η αρκούδα.

 

Περιλαμβάνονται επίσης εργασίες χωματουργικών και σήμανσης – ασφάλειας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 8.536.585,37 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 9 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης.

 

Η ημερομηνία του διαγωνισμού είναι στις 17 Ιουλίου 2012. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: