Στρατόπεδο κράτησης για μετανάστες δημιουργείται στην Κοζάνη

By on 19/03/2012
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΣε στρατόπεδο που παραχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα περιφρουρεί η αστυνομία πρόκειται να μεταφερθούν 1.000 παράνομοι μετανάστες, βάσει απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

 

Σχετική εξουσιοδότηση για να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε πως θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του πρώτου τέτοιου χώρου στην Ελλάδα σε εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει ο Στρατός.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επικαλείται Το Βήμα, την ευθύνη της περιμετρικής φύλαξης του χώρου θα έχει η Ελληνική Αστυνομία, όμως η αντίστοιχη αρμοδιότητα για το εσωτερικό του στρατοπέδου θα δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία (security).

One Comment

  1. ntanny

    20/03/2012 at 15:20

    Στα πλαισια του καθαρισμου του κεντρου της Αθηνας ???
    Γιατι αν ειναι ετσι, ενα παλαιοτερο κεντρο που λειτουργουσε (και θα ξαναλειτιυργησει βαση σκεπτικου απο Μαϊο του 2011), και καταστραφηκε και οι λαθρομεταναστες το σκασανε κανονικα. Κοκκινοπλος Ελασσονας. Ηταν κατασκηνωση απο την 10ετια του `50 και την ειχαν κανει κεντρο λαθρομεταναστων.
    Αυτοι που θα το σκανε απο το στρατοπεδο, θα προσλαμβανονται απο εργολαβους σε εργα της ΔΕΗ ?

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: