Εφιάλτης τα λουκέτα για την αγορά της Φλώρινας

By on 09/03/2012
ΛΟΥΚΕΤΟΚαθημερινό φαινόμενο αποτελούν πια τα λουκέτα σε καταστήματα της Φλώρινας, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα.

 

Σχεδόν το 80% των επιχειρηματιών δε μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, αλλά και τις εισφορές στον ασφαλιστικό τους φορέα.

 

Πηγή:neaflorina

 

Οι ίδιοι δηλώνουν πως βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας.

 

Τα νούμερα περιγράφουν ανάγλυφα την τρομακτική πραγματικότητα. Μόνο μέσα στο Φεβρουάριο 30 επιχειρήσεις έκλεισαν στη Φλώρινα, ενώ μέσα στο 2011 περισσότερες από 300 έβαλαν λουκέτο. Δηλαδή, σχεδόν μία επιχείρηση την ημέρα.

 

Την ώρα πάντως που η αγορά της Φλώρινας στενάζει, δείχνει να έχει αντικατασταθεί από αυτήν της FYROM. Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου, καθημερινά περνούν τα σύνορα 1.000 αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να «χάνονται» κατά μέσο όρο τουλάχιστον 100.000 ευρώ από την ελληνική οικονομία και φυσικά από την τοπική αγορά.

 

Πτώση του τζίρου

 

Όσες επιχειρήσεις έχουν αντέξει μέχρι στιγμής, βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πρωτοφανή πτώση του τζίρου τους. Από την άνοιξη του 2011 μέχρι και σήμερα παρατηρείται μείωση της τάξης του 80%, ειδικά τους τελευταίους 2-3 μήνες.

 

Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια και τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η οποία φτάνει μέχρι το 35%, ενώ στους νέους είναι κατά πολύ περισσότερο αυξημένη.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: