Επί ποδός τα συνδικάτα της περιοχής- Καλούν σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους ενάντια στα νέα μέτρα του μνημονίου

By on 10/02/2012
ΑΠΕΡΓΙΑΓενική 48ωρη απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για σήμερα 10 και αύριο 11 Φεβρουαρίου, καλώντας εργαζόμενους και συνταξιούχους να ξεσηκωθούν ενάντια στα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα και συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

 

Τα μέτρα προκαλούν σοκ και δέος στην ελληνική κοινωνία, κατεδαφίζουν τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων, γι’ αυτό τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία.

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας συμμετέχει στην 48ωρη Γενική Απεργία, Παρασκευή και Σαββάτο 10 και 11 Φεβρουαρίου, που κήρυξε η ΓΣΕΕ και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή «για να ακυρώσουμε όλες τις αναποτελεσματικές και καταστροφικές πολιτικές που βυθίζουν όλο και περισσότερο τη χώρα και την κοινωνία στην ύφεση και την ανέχεια».

 

Την ίδια στιγμή, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, από την απεργία εξαιρούνται όλοι οι χειριστές μηχανημάτων αποχιονισμού.

 

«Καταστρέφουν τη ζωή μας, τα όνειρά μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Διαλύουν την κοινωνία, τη χώρα μας.
Εκβιάζουν έναν ολόκληρο λαό.
Καταργούν το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας, τις Σ.Σ.Ε, τις συντάξεις.
Βυθίζουν τη χώρα σε νέα ύφεση ακόμη μεγαλύτερη με νέες απολύσεις και δραματική αύξηση της ανεργίας και μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

 

Σε «ξεσηκωμό παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο», καλεί το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πως «είναι ώρα ευθύνης και μάχης! Να μην λείψει κανένας και καμία από τη 48ωρη γενική απεργία». Το ΠΑΜΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Κοζάνης. «Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν τη χρεοκοπία του λαού», υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του.

 

«Σε λαϊκή εξέγερση να ανατρέψουμε το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΣΕΒ», καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια. Το συνδικάτο συμμετέχει στην απεργία και διοργανώνει στο «Καμπαναριό» της Κοζάνης συγκεντρώσεις στις 11 το πρωί σήμερα και αύριο. Διοργανώνει επίσης και απογευματινές συγκεντρώσεις από χτες Πέμπτη μέχρι και μεθαύριο Κυριακή, καθημερινά στις 7 μ.μ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: