Το νέο μισθολόγιο- βαθμολόγιο στο Δημόσιο( Δείτε όλη την εγκύκλιο)

By on 15/11/2011
ΔΗΜΟΣΙΟΣτα 780 ευρώ ο κατώτερος μισθός

 

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με ακριβή στοιχεία και παραδείγματα, που ισχύει αναδρομικά, από την 1η Νοεμβρίου.

 

Με την εγκύκλιο ζητείται η άμεση εφαρμογή των νέων συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, του νέου ενιαίου μισθολόγιου – βαθμολόγιου, την εργασιακή εφεδρεία κ.α.

 

Πηγή:eklogika.gr

 

Αφορά τους μόνιμους και δόκιμους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, στους Ο.Τ.Α, στα Ν.Π.Δ.Δ συμπεριλαμβανομένου και του Ο.Γ.Α, των εκπαιδευτικών , των υπαλλήλων δικαστηρίων, των γιατρών υπαίθρου και των μόνιμων αγροτικών γιατρών, των  υπαλλήλων της Βουλής, των Ανεξάρτητων Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, των υπαλλήλων περιφερειακών Ενώσεων και των ιερωμένων όλων των δογμάτων.

 

Ειδικότερα δε για τους ιερωμένους που είναι και δημόσιοι υπάλληλοι, προβλέπεται μόνο ο μισθός της οργανικής θέσης και 30%  από το μισθό της δεύτερης θέσης.

 

Ο κατώτατος μισθός υπαλλήλου στο δημόσιο (υποχρεωτική εκπαίδευση), ορίζεται στα 780 ευρώ. Επίσης, με την εγκύκλιο περικόπτονται ρητά οι αποδοχές  λόγω συμμετοχής σε απεργία, οι μισθοί όσων αποσπώνται ή μετακινούνται, καθώς και οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη.

 

Δείτε όλη την εγκύκλιο:

 

 

Ειδικότερα, το νέο μισθολόγιο :

 

– Ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα. Υιοθετεί ένα μεικτό σύστημα αποδοχών, βάσει του οποίου η μισθολογική εξέλιξη κάθε υπαλλήλου συναρτάται με τη χορήγηση βαθμού και συνεπώς, συνδέει πλέον το βαθμό που κατέχει κάθε φορά ο υπάλληλος με τον αντίστοιχο μισθό.

 

Οι υπάλληλοι κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με τα
τυπικά τους προσόντα (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ). Οι υπάλληλοι κάθε κατηγορίας
εξελίσσονται στους βαθμούς που προβλέπονται γι’ αυτήν. Στον κάθε βαθμό
κάθε κατηγορίας αντιστοιχεί ένας βασικός μισθός. Πέραν του βασικού αυτού
μισθού, σε κάθε βαθμό προβλέπονται και μισθολογικά κλιμάκια.

 

– Διατηρεί τον υπολογισμό των βασικών μισθών, συνδέοντας με σταθερούς
συντελεστές τον εισαγωγικό βασικό μισθό όλων των υπολοίπων κατηγοριών με τον εισαγωγικό βασικό μισθό της Υ.Ε. κατηγορίας.

 

– Καταργεί τα κάθε είδους επιδόματα, παροχές και αποζημιώσεις και
προσδιορίζει τα επιδόματα που θα καταβάλλονται, εφόσον πληρούνται οι όροι
και οι προϋποθέσεις καταβολής τους.

 

– Καταργεί την οικογενειακή παροχή (συζύγου) για τους έγγαμους υπαλλήλους, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παροχή για τα τέκνα τα οποία βρίσκονται υπό την προστασία του υπαλλήλου.

 

– Αυξάνει σημαντικά το επίδομα θέσης ευθύνης με σκοπό τη δημιουργία επιπλέον κινήτρου ενώ προβλέπει τη χορήγηση Κινήτρου Επίτευξης Στόχων στους υπαλλήλους των υπηρεσιών που πετυχαίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ποσοτικοποιημένους στόχους που θα τεθούν με βάση το εκάστοτε σύστημα αξιολόγησης.

 

– Προβλέπει τη δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων, με
Αμοιβή και ανώτατο όριο ωρών τις  20 μηνιαίως

 

-Θέτει συγκεκριμένα όρια στο ύψος των καταβαλλομένων αποζημιώσεων για την λειτουργία συλλογικών οργάνων.

 

– Ορίζει ευθέως τις περιπτώσεις περικοπής των αποδοχών για κάθε περίπτωση απουσίας.

 

– Ορίζει τις αποδοχές και τα θέματα καταβολής αυτών στους υπαλλήλους που
αποσπώνται ή μετακινούνται από την Υπηρεσία τους σε άλλη Υπηρεσία.

 

Η εγκύκλιος παρέχει διευκρινίσεις και πίνακες με παραδείγματα για θέματα που αφορούν στο βασικό μισθό, τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών, τις οικογενειακές παροχές, τα επιδόματα θέσης ευθύνης, το σύστημα μισθολογικής εξέλιξης, τις συντάξιμες αποδοχές, τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών για την κύρια σύνταξη Δημοσίου, τις κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη κ.α

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: