Τέλος το επίδομα γάμου, κίνητρα για επίτευξη στόχων

By on 14/11/2011
EΠΙΔΟΜΑΤΑΣτα 1.000 ευρώ ετησίως τα επιδόματα εορτών και αδείας

 

Σύμφωνα με τον νέο νόμο καταργείται το επίδομα γάμου, ενώ παραμένουν τα επιδόματα εορτών και αδείας, όπως ισχύουν (500+250+250).

 

Επίσης θα δίδεται επίδομα προβληματικών περιοχών (απομακρυσμένων και παραμεθόριων) με την προϋπόθεση ότι ο υπάλληλος είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

 

Πηγή:ethnos.gr

 

Αναλυτικά ο νόμος προβλέπει τα εξής:

 

Οικογενειακή παροχή

 

Καταργείται το επίδομα γάμου (οικογενειακή παροχή) που ήταν 35 € και διαμορφώνεται το επίδομα των ανήλικων τέκνων ή ανίκανων σωματικά ή πνευματικά για άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον ως εξής:
1 παιδί 50 €
2 παιδιά 70 €
3 παιδιά 120 €
4 παιδιά 170 €
Προσαυξάνεται κατά 70 € ένα επιπλέον τέκνο.

 

Επίδομα απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών

 

Στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε απομακρυσμένες παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές χορηγείται επίδομα Απομακρυσμένων – Παραμεθόριων περιοχών, οριζόμενο σε εκατό (100) ευρώ μηνιαίως. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι του προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του.

 

Επίσης καταβάλλεται και για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες [κανονικές, συνδικαλιστικές, ειδικές, εκπαιδευτικές μικρής διάρκειας έως δύο (2) μηνών, διευκόλυνσης υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις, μητρότητας και ανατροφής παιδιού], σε βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως έξι (6) ημέρες κατ΄ έτος, καθώς και αυτής που χορηγείται από δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας του Δημοσίου, πανεπιστημιακές κλινικές, νοσηλευτικούς σχηματισμούς του Ι.Κ.Α. και ιδιωτικές κλινικές, εφόσον έχει προηγηθεί νοσηλεία σε αυτές, η οποία αποδεικνύεται με σχετικό παραστατικό στοιχείο (εισαγωγή, εξιτήριο κ.λπ.).

 

Για τη συνδρομή όλων των ανωτέρω προϋποθέσεων εκδίδεται κάθε μήνα βεβαίωση του οικείου προϊσταμένου, η οποία συνοδεύει τη μισθοδοτική κατάσταση. Σε περίπτωση απομάκρυνσης των υπαλλήλων, για οποιονδήποτε λόγο (όπως, ενδεικτικά, μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, μετάταξη, διάθεση) από την περιοχή, η οποία δικαιολογεί τη χορήγησή του, διακόπτεται ισοχρόνως η καταβολή του με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου.

 

Υπερωριακή εργασία

 

Για το εκπαιδευτικό προσωπικό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ανάθεση διδασκαλίας του μαθήματος της ειδικότητάς του, προαιρετικής ή υποχρεωτικής (επιμίσθιο), η ωριαία αμοιβή ορίζεται στο ποσό των δέκα (10) ευρώ.

 

Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (Κ.Ε.Σ.)

 

Στους υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσιακές μονάδες οι οποίες έχουν πετύχει πάνω από 80% τους ποσοτικοποιημένους στόχους που έχουν τεθεί με βάση το σύστημα αξιολόγησης, είναι δυνατή η καταβολή Κινήτρου Επίτευξης Στόχων (Κ.Ε.Σ.).

 

Το Κ.Ε.Σ. μπορεί να καταβάλλεται μία φορά κατ΄ έτος, μετά από πιστοποιημένη, μέσω της έκθεσης αξιολόγησης, επίτευξη των στόχων κατά το προηγούμενο έτος.

 

Το Κ.Ε.Σ. που καταβάλλεται στους υπαλλήλους ισούται με ποσό μέχρι 50% ενός βασικού τους μισθού, εφόσον πέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό μέχρι και 90% και με ποσό μέχρι 100% ενός βασικού τους μισθού, εφόσον πέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό από 90% και πάνω.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: