Μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος σεμινάριο στη Βλάστη

By on 23/09/2011
MOYΣΙΚΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ- ΒΛΑΣΤΗΣτο επιστημονικό σεμινάριο με θέμα «Μεταβολισμός ασβεστίου και φωσφόρου», που διοργανώνει σήμερα και αύριο στη Βλάστη, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και το Νεφρολογικό Τμήμα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου της χώρας.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Στην ετήσια διοργάνωση που έγινε πλέον θεσμός και διεξάγεται εναλλάξ, σε Πτολεμαΐδα και Κομοτηνή, έχουν δηλώσει σήμερα και αύριο συμμετοχή περί τους 120 γιατρούς, που έχουν φτάσει στην πανέμορφη Βλάστη, όπου στο πλαίσιο των εργασιών θα παρακολουθήσουν έξι «στρογγυλά τραπέζια» και 24 εισηγήσεις διακεκριμένων πανεπιστημιακών γιατρών.

 

Ο συνεδριακός χώρος που επιλέχτηκε για τη φετινή διοργάνωση είναι το «Μουσίκειο Παρθεναγωγείο» της Βλάστης. Να σημειωθεί μάλιστα ότι η Βλάστη επιλέχτηκε για δεύτερη χρονιά, καθώς ο πανέμορφός ορεινός οικισμός άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συνέδρους που συμμετείχαν στην αντίστοιχη προπέρσινη επιστημονική διημερίδα.

 

Οι διοργανωτές Χρήστος Κατσίνας και Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, διευθυντές των Μονάδων τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου και Σισμανόγλειου αντιστοίχως, θα καλωσορίσουν του προσκεκλημένους στο συνέδριο, για να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι επιστημονικές συζητήσεις στα έξι «στρογγυλά τραπέζια» με τέσσερις εισηγητές στο καθένα.

 

Αναφερόμενος στο σεμινάριο που φέτος έχει θέμα «μεταβολισμός ασβεστίου και φωσφόρου», ο Χρήστος Κατσίνας, υπογράμμισε ότι «αποτελεί συνέχεια των εκπαιδευτικών προσπαθειών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και του Νεφρολογικού Τμήματος του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

 

Ο διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου, σημείωσε ότι «φιλοδοξία μας είναι μέσα από έξι θεματικά στρογγυλά τραπέζια να αναλύσουμε σε βάθος θέματα σημαντικά, αλά και αμφιλεγόμενα και να συνδυάσουμε την παρουσίαση των σύγχρονων ερευνητικών, διαγνωστικών και θεραπευτικών εξελίξεων με την κλινική εφαρμογή τους».

 

Είπε ακόμη ότι στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα λάβει χώρα και το «κλινικό φροντιστήριο» με θέμα «μεταβολικές διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας», που απευθύνεται σε ειδικευόμενους γιατρούς». Το κλινικό φροντιστήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

 

Ο Κ. Μαυροματίδης θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα «ανάλυση αερίων αίματος και ειδικότερα των μεταβολικών διαταραχών. Θα προηγηθεί μία αρχική εισήγηση που θα αφορά στη μεταβολική οξέωση και αλκάλωση και θα ακολουθήσουν παραδείγματα και περιστατικά, τα οποία θα συζητηθούν με το ακροατήριο.

 

Το σεμινάριο της Βλάστης εντάσσεται στο πλαίσιο του Ετήσιου Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου Υγρών, Ηλεκτρολυτών και Οξεοβαστικής Ισορροπίας, που γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρίας. Οι εργασίες θα λήξουν αύριο Σάββατο στις 9 το βράδυ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: