Στα Γρεβενά αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

By on 22/09/2011
OIKOYMENIKOΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣΜε αφορμή την επετειακή εκδήλωση των 100 χρόνων από το θάνατο του Μητροπολίτη Αιμιλιανού, και για τρίτη φορά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τα Γρεβενά.

 

Τον Παναγιότατο θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος και με την πρέπουσα λαμπρότητα, καθώς θα γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους.

 

Πηγή:va-portal.gr

 

Κατά την τριήμερη παραμονή του ο κ. Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων θα τελέσει δοξολογία  στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Οσίου Νικάνορα, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό, αλλά θα επισκεφθεί και τον Εθνικό Δρυμό «Βάλια Κάλντα», καθώς είναι γνωστή η οικολογική ευαισθησία του Πατριάρχη.

 

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος στα πλαίσια της πρώτης επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα είχε επισκεφθεί τα Γρεβενά στις 28 Μαΐου 1999 και συγκεκριμένα το χωριό Αηδόνια με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του αειμνήστου Μητροπολίτου Σαρδέων Κυρού Μαξίμου, μιας διακεκριμένης φυσιογνωμίας του Φαναρίου, που καταγόταν από τα Αηδόνια και υπήρξε ο πνευματικός του πατέρας. Μία επίσκεψη που είχε ιδιαίτερη σημασία γι αυτόν και ήθελε ο ίδιος να κάνει τα αποκαλυπτήρια.

 

Η δεύτερη επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου είναι δέκα χρόνια μετά, στην πόλη της Δεσκάτης στις 18 Σεπτεμβρίου 2009. Επίσκεψη η οποία είχε ενταχθεί στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, προσκεκλημένος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κκ. Βασιλείου.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει από τα Γρεβενά τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: