«8 του Μάρτη – Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας» Της Αναστασίας Καρανίκα

By on 02/03/2016

Η 8 του Μάρτη είναι μια μέρα που η σκέψη μας πηγαίνει σ΄ολες τις γυναίκες του κόσμου που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για ισότητα στη ζωή ,στη δουλειά, στην οικογένεια, στην κοινωνία.

Η 8 του Μάρτη είναι μια μέρα που όλες μαζί δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή των φυλετικών διακρίσεων σε βάρος μας, για την κατοχύρωση του δικαιώματος μας στην εργασία, στην κοινωνία, στην πολιτική.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την ανατροπή των δομών που καθορίζουν τον πολιτικό, κοινωνικό και εργασιακό μας ρόλο για ένα πολιτισμό των 2 φύλων, για ένα κόσμο ανθρώπινο, ειρηνικό και δημοκρατικό.

Η 8 του Μάρτη δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει μια μέρα με επετειακό χαρακτήρα. Είναι μια μέρα μνήμης , απολογισμού και αποφάσεων.

Επειδή η πολυπλοκότητα των σημερινών προβλημάτων απαιτεί την ενεργετική συμβολή των ιδεών, της φαντασίας, της ευαισθησίας, των ικανοτήτων και των φιλειρηνικών αξιών των γυναικών, είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας, ανδρών και γυναικών στη διαμόρφωση ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος, μιας σύγχρονης ανοιχτής και ανθρώπινης κοινωνίας …

karanika

Καρανίκα Αναστασία

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: