Ταξική Ενότητα Oικοδόμων Πτολεμαΐδας – Ανακοίνωση

By on 26/02/2016

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, άνεργοι,

Ο κλάδος μας, συνολικά η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δέχονται αλλεπάλληλα συντριπτικά χτυπήματα στο εισόδημα τους, στα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα, από την επίθεση των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, του κεφαλαίου και της Ε.Ε. Στα χτυπήματα της κρίσης και της ανεργίας έρχονται να προστεθούν νέα βάρβαρα μέτρα (ασφαλιστικό , φορολογικό κ.α) που μας εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο.

Την ώρα αυτή που θα έπρεπε τα συνδικάτα να συσπειρωθούν, να μαζικοποιηθούν, να έχουν ταξικό προσανατολισμό και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές με τους μηχανισμούς τους στο Ε.Κ. Πτολεμαΐδας έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι μοναδικό τους μέλημα είναι η νόθευση του εκλογικού σώματος για να κρατήσουν τις καρέκλες τους και την εργατική τάξη υποταγμένη. Οι νοθείες, οι αλχημείες, τα ψεύτικα μητρώα και οι πλαστές καταστάσεις ψηφισάντων είναι η πρακτική τους. Είναι ένα φαινόμενο που έχει οργιάσει στην Πτολεμαΐδα (έχει καταντήσει το Ε.Κ Πτολεμαΐδας περίγελος πανελλαδικά) που το ζήσαμε και στο τελευταίο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου με σωματεία, αντιπροσώπους και ψηφίσαντες φαντάσματα.

Μπροστά στις εκλογές του συνδικάτου οικοδόμων Πτολεμαΐδας που πραγματοποιούνται το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φλεβάρη 2016, αρχίζουν ξανά τις ίδιες μεθοδεύσεις.

Αυτή η τακτική δεν είναι νέα. Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του συνδικάτου, γνωστά στελέχη του εργοδοτικού συνδικαλισμού πλαστογράφησαν μητρώα, πέταξαν έξω παλιούς οικοδόμους, τους στέρησαν την δυνατότητα να ψηφίσουν, ενώ ήταν χαρακτηριστική η μεγάλη συμμετοχή των γυναικών στις αρχαιρεσίες του σωματείου. Τότε οι δυνάμεις της Ταξικής Ενότητας καταγγείλαμε την προσπάθεια εξαγοράς με την παρουσία εργολάβων και μεγαλοξενοδόχων στο χώρο των αρχαιρεσιών, όπως και την προσπάθεια τρομοκράτησης με την παρουσία “φουσκωτών-τραμπούκων”.

Απόδειξη ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες τους είναι ότι δεν πραγματοποίησαν ποτέ γενική συνέλευση του συνδικάτου για να συζητήσουμε τα πραγματικά μας προβλήματα. Δεν έγινε ούτε αυτή η συνέλευση για ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής. Δεν καλέστηκε ούτε μια φορά ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ταξικής Ενότητας σε συνεδρίαση του ΔΣ του συνδικάτου, γιατί πολύ απλά στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες εκλογές το ΔΣ δεν συνεδρίασε ούτε μια φορά.

Τώρα μπροστά στις αρχαιρεσίες έχουν την απαίτηση η παράταξη της Ταξικής Ενότητας να προκαταβάλλει εκατοντάδες ευρώ προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να καταθέσει ψηφοδέλτιο προσπαθώντας να βάλουν εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων. Επίσης αρνήθηκαν επανειλημμένα να δώσουν στην παράταξη μας μητρώα μελών και πρακτικά συνεδριάσεων, αποφάσεις κλπ. ακόμα και αυτά που ισχυρίζονται ότι έγιναν δήθεν με παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

Ο κατάλογος με τις παρατυπίες και τις παρανομίες των εργοδοτικών συνδικαλιστών δεν έχει τελειωμό.

Από αυτά τα γεγονότα, οι συνάδελφοι οικοδόμοι, η εργατική τάξη της περιοχής πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να καταδικάσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις που δρουν στο εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ. Να δώσουν δυναμική απάντηση σε κάθε προσπάθεια νόθευσης της βούλησής τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ – ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: