Δράσεις του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης σε συνεργασία με το Ε.Β.Ε Κοζάνης – Έναρξη με το επάγγελμα του Αρτοποιού

By on 21/01/2016

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης, συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία με το Ε.Β.Ε Κοζάνης, ξεκίνησε με την υποστήριξή του, μια σειρά δράσεων με επαγγελματίες της περιοχής , οι οποίοι θα προσέρχονται στο χώρο του σχολείου , θα μιλούν για το επάγγελμά τους και θα το παρουσιάζουν με βιωματικό τρόπο στους μαθητές/τριες .

ΟΙ δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης των μαθητών/τριων του σχολείου μας .

Το ξεκίνημα  έγινε, παρουσία του προέδρου του Ε.Β.Ε Κοζάνης κ. Κώστα Κυριακίδη ,την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, με το επάγγελμα του αρτοποιού.

Ο  κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος , Πρόεδρος του Σωματείου  Αρτοποιών  Κοζάνης  « Προφήτης Ηλίας» , ως εκπρόσωπός τους , ενημέρωσε τους μαθητές και τους έδειξε την παρασκευή ψωμιού και μπισκότων.

Οι μαθητές/τριες  που τις δύο προηγούμενες ώρες είχαν παρακολουθήσει από τους ψυχολόγους  Λιάπη Ναυσικά , Ψαλίδα Θωμά και τους κοινωνικούς λειτουργούς Αρχοντή  Καρολίνα – Σοφία, Ζάχου Κωνσταντινιά του σχολείου σε κουκλοθέατρο το παραμύθι  ‘’ Το πιο γλυκό ψωμί ‘’συμμετείχαν ενεργά και στο τέλος γεύτηκαν ‘’ Το πιο γλυκό ψωμί ‘’ .

Με ανάλογες δράσεις  που θα ακολουθήσουν, το σχολείο μας δημιουργεί και επιχειρεί,  όπως άλλωστε είναι και το όνομα της εικονικής μας επιχείρησης  « το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης δημιουργεί και ……… επιχειρεί», να διευρύνει το άνοιγμα στην κοινωνία και να ευαισθητοποιήσει επαγγελματίες- πολίτες της περιοχής μας σε θέματα αναπηρίας ευελπιστώντας αυτό να έχει θετική επίδραση στην αντιμετώπιση ΑμεΑ στους εργασιακούς χώρους.

Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο για την ενημέρωση και την παρουσίαση καθώς και το Σωματείο Αρτοποιών Κοζάνης για τη διάθεση για περεταίρω συνεργασία.

Ευχαριστούμε θερμά το Ε.Β.Ε Κοζάνης και προσωπικά τον Πρόεδρο του κ. Κώστα Κυριακίδη γιατί στέκονται πραγματικοί αρωγοί στην προσπάθειά μας .

1 Χωρίς τίτλο

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: