Τριήμερο εκδηλώσεων κόντρα στον κοινωνικό αποκλεισμό

By on 21/06/2011

ΑΡΣΙΣ-ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΤριήμερες εκδηλώσεις με τον γενικότερο τίτλο: «Γιορτή…Κόντρα στον Κοινωνικό Αποκλεισμό», πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 17-18 και 19 Ιουνίου στην Κοζάνη, που διοργάνωσε η ΑΡΣΙΣ – Γραφείο Κοζάνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κοινωνιολόγων, Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας.

 

Οι εκδηλώσεις είχαν την υποστήριξη της ΕΛΜΕ και τη συνεργασία του Δήμου Κοζάνης.

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Η  πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος του Συλλόγου Κοινωνιολόγων Κοζάνης, Αναστασία Πάτσιου, αναφέρθηκε στον στόχο των εκδηλώσεων και πού αποσκοπούν, επισημαίνοντας τα εξής:

 

«Οι εκδηλώσεις μας ονομάζονται «γιορτές κόντρα στον κοινωνικό αποκλεισμό και στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σε ζητήματα όπως φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός και κοινωνικός ρατσισμός».

 

Δυστυχώς, σύμφωνα με την ίδια, ο κοινωνικός ρατσισμός στις ημέρες μας υπάρχει και υφίσταται.«Όπου υπάρχει φτώχεια υπάρχει και ο κοινωνικός αποκλεισμός και τον βλέπουμε συνέχεια γύρω μας. Μπορεί να εξαλειφθεί όταν ο ένας γνωρίσει τον άλλον, όταν υπάρχει κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη, και όταν χτίζονται γέφυρες στις σχέσεις των ανθρώπων».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: