Συναυλία των μουσικών και φωνητικών συνόλων του “Συλλόγου Φίλων Μουσικής “Βελβεντιντινές Φωνές”

By on 14/09/2023

ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

«ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου στις 7.00΄ το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Βελβεντού η προγραμματισμένη εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές». Συνδιοργανώτρια ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Π.Ε. Κοζάνης. Η εκδήλωση περιλάμβανε:

– συναυλία των μουσικών και φωνητικών συνόλων του συλλόγου

– χορευτικό σχήμα αποτελούμενο από δύο χορεύτριες

– γλέντι με λαϊκή και δημοτική ορχήστρα. 

Ήταν μια γλυκιά βραδιά, γεμάτη φως και η κεντρική πλατεία του Βελβεντού κατακλύστηκε από κόσμο κάθε ηλικίας για να παρακολουθήσει την εκδήλωση. Δόθηκε η ευκαιρία σ’ όλους, εκείνο το βράδυ, να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση αξεπέραστης ομορφιάς.

Τα παιδιά, αρχικά, έπαιξαν με τα μουσικά όργανα κομμάτια υψηλής ποιότητας – ελληνικής και ξένης μουσικής.  Έδειξαν τη δουλειά που γίνεται, αθόρυβα και μεθοδικά στο σύλλογό μας, κάτω απ’ την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Είχαμε και την εμφάνιση των φωνητικών συνόλων των παιδιών μας. Ερμήνευσαν όμορφα τραγούδια με τις καθαρές και δαντελένιες φωνές τους. Παρουσίασαν, δηλαδή, ένα μικρό κομμάτι της ντόπιας και ξένης πολιτιστικής δημιουργίας. Μάγεψαν, χωρίς υπερβολή, το πολυπληθές κοινό που γέμισε ασφυκτικά την κεντρική μας πλατεία. Φάνηκε, ότι οι Βελβεντινοί έχουν αναπτυγμένο το μουσικό αίσθημα. Τα παιδιά, μέσα απ’ τη δουλειά τους, διαμορφώνουν αργά και σταθερά τη δική τους μουσική προσωπικότητα. 

Δύο  κοπέλες –  χορεύτριες μας έδωσαν δείγματα υψηλής ποιότητας στο χορό latin. Με ανάλαφρα βήματα, ρυθμό, επιδέξιες κινήσεις και την ανάλογη μουσική κάλυψη ξεσήκωσαν το κοινό που τις καταχειροκρότησε. Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για τα δικά μας δεδομένα αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ, που σίγουρα έδωσε μια άλλη διάσταση στην εκδήλωση.

Οι μουσικοί της ορχήστρας πήραν τη σκυτάλη για να κλείσουν την εκδήλωση. Άρχισαν με λαϊκά και στη συνέχεια με δημοτικά τραγούδια, όπου ο κόσμος το ’ριξε στο χορό.  Τα παιδιά έλαμψαν με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.  Με τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό τους, αυτό φάνηκε και στο χορό, έδωσαν μια καινούρια πνοή σ’ αυτήν τη γιορτή του πολιτισμού. Είναι τα νιάτα και η ελπίδα μας για το μέλλον. Ήταν μια βραδιά γεμάτη κέφι και ομορφιά.

Ο σύλλογός μας, με την καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη εκδήλωση, έδειξε γι’ άλλη μια φορά ότι συνεχίζει να γράφει τη  δική του ιστορία μέσα στο χρόνο. Αυτές, οι τόσο μαζικές εκδηλώσεις, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Άλλωστε, ο πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους. Θα λέγαμε, ότι αυτές οι εκδηλώσεις μας τροφοδοτούν επιπλέον με πίστη και ελπίδα, διότι στον τόπο που ζούμε, μπορούμε να ονειρευόμαστε για το αύριο. 

– Συγχαρητήρια στα παιδιά του συλλόγου για την άριστη εμφάνιση στην εκδήλωση. Μας έδωσαν μεγάλη χαρά κι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη επιτυχία της. Να τα ευχηθούμε να είναι γερά, να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για τη συνεχή βελτίωση και καλή σχολική χρονιά. 

– Συγχαρητήρια και στις δύο κοπέλες που πλαισίωσαν χορευτικά την εκδήλωση: Αλίκη Πιστιώλα και Χριστιάνα Δάλλα που ήρθαν απ’ τα Γιάννενα για να μας παρουσιάσουν ένα τέτοιο δείγμα χορού και τα κατάφεραν θαυμάσια.

– Τα καλύτερα λόγια και στους δασκάλους των παιδιών του συλλόγου μας: Παπά Αλεξάνδρα, Καλέα Λάζαρο και Λάσπα Βασίλη για τη σπουδαία δουλειά που κάνουν. 

– Να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την καλή συνεργασία που είχαμε και έχουμε. Άλλωστε ήταν και συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης και το παρόν έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης – υπεύθυνος οικονομικών της Περιφέρειας κος Μακρυγιάννης Μενέλαος τον οποίο και ευχαριστούμε.

–  Να ευχαριστήσουμε το Δήμο Βελβεντού για το στήσιμο της εξέδρας.

– Πολλές ευχαριστίες στα καταστήματα εστίασης της κεντρικής πλατείας διότι κάλυψαν το κόστος της ορχήστρας και της μικροφωνικής εγκατάστασης. 

– Να ευχαριστήσουμε τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και στηρίζουν το σύλλογο.

– Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλον τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και μας τίμησε με την παρουσία του.

 

Με εκτίμηση 

το Δ.Σ  του Συλλόγου Φίλων Μουσικής

«Βελβεντινές φωνές».

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: