Στο “κόκκινο” χθες ο δείκτης αέριας ρύπανσης

By on 06/04/2011
ΔΕΗΠεριβαλλοντικό πρόβλημα σημειώθηκε χθες Τρίτη στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, καθώς στο κόκκινο βρέθηκαν οι δείκτες επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από την εκπομπή αιρούμενων μικροσωματιδίων από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, στον Οικισμό της ΔΕΗ (δίπλα στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας), στους Αναργύρους Φλώρινας καθώς και στην πόλη της Φλώρινας, με συνέπεια τη δυσφορία ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.

 

Πηγή:Πτολεμαίος

Ειδικότερα, ο δείκτης ποιότητας του αέρα στο σταθμό της ΔΕΗ στον Οικισμό της ΔΕΗ- έξω από την Πτολεμαΐδα, είχε καθηλωθεί στις 11 το πρωί στο βαθύ κόκκινο, καθώς έδειχνε 10/10 σε μια κλίμακα με μέγιστο το 10.

 

Την ίδια ώρα ο σταθμός μέτρησης της αέριας ρύπανσης της ΔΕΗ στους Αναργύρους Φλώρινας έδειχνε 9/10, ενώ στην πόλη της Φλώρινας που βρισκόταν επίσης στο κόκκινο, έδειχνε 8/10.

 

Στο ‘πορτοκαλί’, σε σημείο δηλαδή συναγερμού, βρισκόταν χθες ο δείκτης ρύπανσης στην Ποντοκώμη, καθώς ο σταθμός της ΔΕΗ έδειχνε 4/10, ενώ αντίστοιχες τιμές έδειχνε και ο σταθμός της ΔΕΗ στο Αμύνταιο.

 

Για το φαινόμενο, εκτός από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, ευθύνονται και οι καιρικές συνθήκες και οι χαμηλοί άνεμοι που δεν ευνοούν στην απομάκρυνση των αιρούμενων σωματιδίων που εκλύονται στην ατμόσφαιρα από τη δραστηριότητα των ορυχείων και των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: