Στέφανος Κασσελάκης: Ο Αυτοδημιούργητος εφοπλιστής – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

By on 20/09/2023

Το καπιταλιστικό σύστημα μας δίνει τέτοιες «ευκαιρίες», βλέπουμε και στην Ελλάδα μας αυτοδημιούργητους εφοπλιστές, βιομήχανους, μεγαλέμπορους … που ποτέ όμως κατά κανόνα και σχεδόν δίχως εξαιρέσεις, δεν στρέφονται εναντίων του συστήματος που τους δημιούργησε και τους θρέφει! 

   Είμαστε μεταξύ δυο Κυριακών (17 & 24 Σεπτεμβρίου) των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και η δυναμική του 45% έναντι του 36% και της αναμενόμενης αποχής, δεν δείχνει ανατροπή, αντίθετα … Έτσι ο καλός μας εφοπλιστής εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα. 

   Πως προήλθε έτσι ξαφνικά αυτό το μεγάλο ρεύμα Κασσελάκη; Κατά κύριο λόγο από την διαφήμιση (θετική ή αρνητική) ΜΜΕ & τα Μ.Κ.Δ. (social media), την απεριόριστη στήριξη «πέραν του Ατλαντικού» και φυσικά την υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα (ο ξάδελφος Γιώργος Τσίπρας υπογράφοντας για την υποψηφιότητα Κασσελάκη έδωσε το στίγμα).

  Είπε ο Κασσελάκης: «είμαι αυτός που θα νικήσει τον Μητσοτάκη» και πήρε τα μυαλά των «αριστερών»! Στόχος του να αλώσει όπως λέει τον χώρο της κεντροαριστεράς, δηλαδή και του ΠΑΣΟΚ που έτσι αυτοαποκαλείται. Είναι αλήθεια ο κ Ανδρουλάκης ούτε έπεισε, αλλά ούτε και ισχυρίσθηκες ότι μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη. Μετά την άλωση ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρηθεί (θα ακολουθήσει) και συγχώνευση του ΠΑΣΟΚ με το κόμμα Κασσελάκη.

   Δεν ξεχνάμε: Ποια είναι η αριστερά και ποια η κεντροαριστερά; 

-ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε αριστερό κόμμα ως ονομαζόμενη καθαρά αριστερά στην Ελλάδα, ήταν το 24,4% στις εθνικές εκλογές 11-5-1958 η ΕΔΑ του Ηλία Ηλιού. Με 78 βουλευτές έγινε αξιωματική αντιπολίτευση.

-ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ο Γεώργιος (Παπα)-Ανδρέα Παπανδρέου ιδρύει σαν σήμερα (20-9-1961) την «ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ» στη βάση αριστερών συνθημάτων. Αμέσως μετά και πριν τις εκλογές του 1963 ονόμασε την πορεία του «διμέτωπο αγώνα» κατά της Δεξιάς και της Αριστεράς. Κέρδισε τις εκλογές 3-11- 1963 χωρίς αυτοδυναμία (42%) και αρνήθηκε να συγκυβερνήσει με την ΕΔΑ. Προκήρυξε νέες εκλογές στις 16-2-1964 που έμελλε να είναι και οι τελευταίες πριν το πραξικόπημα του 1967.

   Από την μεταπολίτευση 1974 και εντεύθεν, μετά την αναγνώριση του ΚΚΕ και κυρίως μετά την ένταξή μας στην ΕΟΚ – ΕΕ και το σφιχταγκάλιασμα με το ΝΑΤΟ, η Αριστερά το Κέντρο και η Λαϊκή Δεξιά, ολοένα και πλησιάζουν στις πολιτικές διακυβέρνησης, σε σημείο σήμερα σχεδόν να μην ξεχωρίζουν.

   Τα νέα δεδομένα μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο Αμερικάνικο σύστημα, το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και το ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ κόμμα. Εάν το ΚΚΕ επιλέγει το «αμετακίνητο» έναν μεγάλο εύρος πολιτικού χώρου μένει με το ΝΕΟ ΣΥΡΙΖΑ του κ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ.  Και εδώ κουμπώνει η πρώτη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου: «Είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, η έμφαση στο πρόσωπο, η έμφαση στην εικόνα, έχουν διεισδύσει πολύ εκεί που δεν το περιμένει κανείς, ενάντια στην ουσία της πολιτικής. Θα υπάρχει η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής». Σε νέα δήλωσή του ο Ευκλείδης λέει περίπου τα ίδια: «Την Κυριακή θα έπρεπε κανονικά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο (2) σχέδια.  Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος …. 

Ο Ν Παπάς την «έκανε» με τη σιγουριά; του 45%, ο ΣΤ. Τζουμάκας μας είπε: «ΦΥΤΕΨΑΝ» τον ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ …. Ο αυτοδημιούργητος εφοπλιστής προελαύνει ….

   Ποια θα είναι η επιλογή του Ευκλείδη και των συνοδοιπόρων αριστερών εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ; Ο γεμάτος «αγκάθια» Αριστερός χώρος ή η «άσφαλτος» της εσωκομματικής αντιπολίτευση; Ίδωμεν ….   

  

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: