Νεοαριστεροί Ερωτευμένοι Παράφορα με την εξουσία(Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης)

By on 28/02/2024

Επηρεασμένη και μαγεμένη η συντριπτική πλειοψηφία των νεοαριστερών, νοσταλγοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνούν και δεν μπορούν να αποχωριστούν την εξουσία. Παραμερίζουν βασικές αξίες και αρχές της αριστεράς και μπαίνουν φουριόζοι στον ανταγωνισμό με την σύγχρονη νεοδεξιά, ακριβώς στα πατήματά της, σε ένα αγκαθόσπαρτο μονοπάτι, που χάραξαν «ξένοι» και για τους δυο. Σε αποφάσεις υποχρεωτικής εκτέλεσης, που παίρνουν άλλοι γι’ εμάς, χωρίς εμάς.

Αριστερός λέει ο Κασσελάκης, από που κι ως που (ρε) σύντροφοι; Μήπως από τους Κοινωνικούς, τους Συνδικαλιστικούς και τους Λαϊκούς του αγώνες απανταχού της γης; Ή μήπως από την πρότερη της ανάμειξής του με τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικής του δράσης;  Ποια είναι τα αριστερά βιώματα του ζεύγους Κασσελάκη-Τάιλερ, να δούμε ένα! Μήπως «επικαιροποιήθηκαν» – «εκσυγχρονίσθηκαν» τα χαρακτηριστικά του αριστερού ;;;;

Είναι κάποιος που πιστεύει ότι οι νεοαριστεροί, πιότερο πολιτικοποιημένοι και υποψιασμένοι από τους «άλλους» δεν τα ξέρουν; Η απάντηση είναι: «τα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά»!  Όμως τους έλκουν τα θέλγητρα της «Κίρκης». «Το χρήμα πολλοί εμίσησαν την δόξα ουδείς». Η ελπίδα ενός συνδυασμού δόξας και «συμφέροντος», γίνεται ανυπέρβλητος φράχτης σε κληρονομικές παραδόσεις, πιστεύω και ιδεολογήματα ….   ΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ & ΕΝ ΤΑΧΕΙ:              

   ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

-Ξέφυγαν από τον έλεγχο και θορύβησαν το «σύστημα» τα τρία παρακάτω (όχι μόνο) γεγονότα και έπρεπε τάχιστα να αντιμετωπιστούν:

-Οι σφυγμομετρήσεις για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πήραν την κατιούσα και πλησίασαν το μισό της τελευταίας εκλογικής απόδοσης των εθνικών εκλογών του 2023! 

-Οι συναντήσεις Α. Τσίπρα-Γ. Παπανδρέου (ΓΑΠ) και η σύγκληση για έναν νέο, ενιαίο φορέα.

-Η ανοιχτή και προκλητικά προσχεδιασμένη  συνάντηση Τεμπονέρα-Χριστοδούλου-Αχτσιόγλου.

   ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ:

-Παρουσίαση ερωτηματολόγιου ανατροπής των πάντων στο κόμμα .…

-Δήλωση Κασσελάκη για ψήφο εμπιστοσύνης του Συνεδρίου έως τις Εθνικές Εκλογές, ανεξαρτήτως επίδοσης Ευρωεκλογών κ.α.

   ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ

Για την εκλογή προέδρου που δεν γίνεται αποδεκτή από το Συνέδριο.   Και μετά;

   ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΩΜΟΤΕΙ ΥΠΕΡ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΕΙ !!!

Μιντιάρχες, νταβατζήδες, παπαγαλάκια κράζουν απ’ το πουρνό ως το μεσονύχτιο, για τον νικητή του Συνεδρίου που κατακεραύνωσε τον Αλέξη Τσίπρα, τον ατρόμητο Κασσελάκη! Που εδραίωσε την προεδρία του μέχρι τις Εθνικές Εκλογές (ευσεβείς πόθοι) …. Νικητής ο Κασσελάκης, από που κι ως που; Πέρασε το ερωτηματολόγιο; Επέβαλε στο Συνέδριο την εκλογή προέδρου; Έδιωξε τις αμφισβητήσεις στο πρόσωπό του;

Πριν συμβεί το (νέο) μοιραίο, οι της Κουνδούρου Φάμελλος, Ν Παππάς κ.α. μεθόδευσαν και πέρασαν στο Συνέδριο την απόφαση ακύρωσης της εκλογής Προέδρου.

   ΑΒΙΑΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 4Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: 1ΟΝ  Ο Τσίπρας ξεχρεώθηκε τον Κασσελάκη και ο Κασσελάκης δεν είναι πλέον εξαρτώμενος (και) του Τσίπρα.  2ον Η αμφισβήτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μέχρι νεοτέρας …. 3ον  Ο κ Κασσελάκης είναι υπό προθεσμία πρόεδρος, μετά τις Ευρωεκλογές βλέπουμε ….  4ον  Κανένας ουσιαστικός διάλογος-συμπεράσματα στο Συνέδριο, για τρέχοντα προβλήματα και  ιδεολογικές θέσεις.    ν …  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ «ΠΡΈΣΠΕΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»;;;;;

Διευκρινήσεις στους προχειρολογούντες: Η Αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως αλλά και τα κόμματα της βουλής, έχουν θεσμική αναγνώριση και ουσιαστικές αρμοδιότητες και επομένως οι πρακτικές & πολιτικές τους μας αφορούν ΟΛΟΥΣ ….  Η πατρίδα μας ενδιαφέρει ΟΛΟΥΣ –  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ !!! 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: