Μεγάλη προσέλευση ανέργων για 60 θέσεις εποχικής απασχόλησης

By on 07/04/2011
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣΤο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει το νομό Κοζάνης και ειδικότερα την περιοχή της Εορδαίας, κατέδειξε η μεγάλη προσέλευση ανέργων για τη διεκδίκηση μιας εποχικής θέσης απασχόλησης από τις 60 που προκήρυξε πρόσφατα ο δήμος Εορδαίας, καθώς κατατέθηκαν 571 αιτήσεις.
Πηγή: Πτολεμαίος

Ειδικότερα, ο δήμος Εορδαίας στα μέσα Μαρτίου έδωσε στη δημοσιότητα προκήρυξη για την πρόσληψη 60 συνολικά ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του δήμου.

 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις 60 θέσεις εποχικής απασχόλησης που προκηρύχθηκαν έληξε στις 28 Μαρτίου και κατατέθηκαν στο αρμόδιο γραφείο προσωπικού του δήμου Εορδαίας 571 συνολικά αιτήσεις, για τη διεκδίκηση μιας από τις προκηρυχθείσες θέσεις που επιμερίζονται ως εξής:

 

11 θέσεις ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων και Φορτηγών Αυτοκινήτου
45 θέσεις ΥΕ Εργατών –Εργατριών καθαριότητας
1 θέση ΔΕ Ηλεκτρολόγων εγκαταστάσεων
1 θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη Οχημάτων
1 θέση ΔΕ Χειριστή καλαθοφόρου οχήματος
1 θέση ΔΕ Τεχνίτη Οχημάτων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι που διεκδικούν μια από τις 60 θέσεις 8μηνης απασχόλησης είναι στην πλειοψηφία τους νέοι, ακόμη και άνεργοι πτυχιούχοι προσήλθαν και κατέθεσαν αιτήσεις για τις θέσεις εργατών! Ωστόσο αιτήσεις κατέθεσαν και άτομα μεγαλύτερων ηλικιών, αφού υπάρχουν αρκετοί άνεργοι κάποιας ηλικίας που ζουν με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, καθώς οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων για τις συγκεκριμένες θέσεις μπορούν να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών, όπως αναγράφονταν και στη συγκεκριμένη προκήρυξη.

 

Μετά την κατάρτιση των πινάκων θα γίνει η ανάρτηση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων στο δημοτικό κατάστημα, το αργότερο μέσα σε 20 ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, και η υποβολή ενστάσεων των υποψηφίων, ενώ οι πίνακες θα αποσταλούν για έλεγχο στο ΑΣΕΠ.

 

Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 10 ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους.

 

Η πρόσληψη του προσωπικού προβλέπεται να γίνει αμέσως μετά την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων. Τυχόν αναμόρφωση των πινάκων βάσει αυτεπάγγελτου ή κατ’ ένσταση ελέγχου του ΑΣΕΠ που συνεπάγεται ανακατάταξη των υποψηφίων, εκτελείται υποχρεωτικά από το φορέα, ενώ απολύονται οι υποψήφιοι που δεν δικαιούνται πρόσληψης βάσει της νέας κατάταξης.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: