Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Πτολεμαΐδας

By on 15/04/2011

ΛΗΣΤΕΙΑΛηστεία σημειώθηκε σήμερα με το άνοιγμα του καταστήματος  της Εθνικής Τράπεζας στην Πτολεμαϊδα.

 

Οι δράστες εισήλθαν στο κατάστημα κρατώντας όπλα, ενώ τα ταμεία μόλις είχαν ανοίξει και στην Τράπεζα βρίσκονταν πολλοί πελάτες, εφόσον είναι μέρες κατά τις οποίες καταβάλλονται συντάξεις και δώρα.

 

 

Αφού απέσπασαν με την απειλή όπλου άγνωστο χρηματικό ποσό, αρχικά διέφυγαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Στη συνέχεια την εγκατέλειψαν και συνέχισαν  με αυτοκίνητο, το οποίο πήραν από κάποιον που διέρχονταν από το σημείο εκείνο.

 

Λίγο παρακάτω εγκατέλειψαν και το αυτοκίνητο αυτό( Μάρκας Passat κατά πληροφορίες)  και συνέχισαν με δεύτερο κλεμμένο αυτοκίνητο.

 

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η αστυνομία έχει επιδοθεί σε καταδίωξη των δραστών.

 

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης αναζητείται το υπ’ αριθμ. ΚΖΡ 9547 ΙΧΕ αυτ-το, χρώματος γκρι, εργοστασίου κατασκευής FORD FOCUS, το οποίο εκλάπη από την Πτολεμαΐδα και στο οποίο επιβαίνουν δύο  οπλισμένα άτομα, αγνώστων στοιχείων, τα οποία διέπραξαν ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Πτολεμαΐδας σήμερα και περί ώρα 08.05΄.

 

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για το προαναφερόμενο όχημα να επικοινωνήσει με τα παρακάτω τηλέφωνα :

 

100

 

2463055427    Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας

 

 

 

4 Comments

  1. Lena

    15/04/2011 at 10:57

    Ολοι παίρνουν δωράκια.αυτές τις μέρες… αυτοί γιατί όχι?

  2. sinti

    15/04/2011 at 17:50

    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

    Κοζάνη, 15 Απριλίου 2011

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Πτολεμαΐδας

    Την 07:59΄ ώρα της 15-4-2011 στην Πτολεμαΐδα δύο (2) άγνωστα άτομα, των οποίων τα χαρακτηριστικά ήταν καλυμμένα, με προστατευτικό κράνος και κουκούλα αντίστοιχα, επιβαίνοντες σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 13-4-2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Συκεών Θεσ-νίκης, διέπραξαν ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Πτολεμαΐδας.

    Συγκεκριμένα, προσέγγισαν την κεντρική είσοδο της Τράπεζας, αποβιβάστηκαν από την μηχανή και επιχείρησαν ανεπιτυχώς με βαριοπούλα να σπάσουν την προθήκη δίπλα στην κύρια είσοδο της Τράπεζας. Με όπλα που έφεραν μαζί τους πυροβόλησαν στον αέρα δύο (2) φορές για εκφοβισμό και εισήλθαν εντός από την κεντρική είσοδο, η οποία ήταν ανοιχτή.

    Πλησίασαν τον κεντρικό ταμεία και τον διευθυντή του καταστήματος, τους οποίους και τραυμάτισαν με το κοντάκι του όπλου και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια σπάζοντας τη γυάλινη έξοδο της Τράπεζας με τη βαριοπούλα πυροβόλησαν εκ νέου προς εκφοβισμό άλλες τρείς (3) φορές τουλάχιστον, εξήλθαν από αυτή και επιχείρησαν να διαφύγουν με το προαναφερόμενο δίκυκλο.

    Για άγνωστο λόγο ανετράπησαν από αυτό και με την απειλή των όπλων τους ανάγκασαν διερχόμενο οδηγό να παραχωρήσει το όχημά του και τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα και με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν δεύτερο κινούμενο όχημα. Κινούμενοι σε μονόδρομο συναντήθηκαν με τρίτο κινούμενο όχημα και ειδικότερα με το υπ’ αριθ. ΚΖΡ-9547, μάρκας FORD FOCUS, χρώματος γκρι και με τον προαναφερθέν τρόπο το αφαίρεσαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Δράστες αναζητούνται.
    Ο χώρος εξερευνήθηκε από αρμόδια Υπηρεσία της Θεσ-νίκης.
    Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

  3. flor

    16/04/2011 at 22:29

    επαγγελματίες !!!!!
    πηγαν να σπάσουν τη θωρακισμένη τζαμαρία ενω η πόρτα ηταν ανοιχτή !!!!

  4. sinti

    18/04/2011 at 17:09

    Άκαρπες οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας

    Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο δραστών που συμμετείχαν την Παρασκευή στην ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Πτολεμαΐδα, απ όπου απέσπασαν 15.000 ευρώ, ενώ δεν έχε βρεθεί ακόμη το τρίτο όχημα με το υπ’ αριθ. ΚΖΡ-9547, μάρκας FORD FOCUS, χρώματος γκρι, με το οποίο διέφυγαν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο οχήματα και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν, οι δυο δράστες, έχουν δώσει πλούσιο υλικό δακτυλικών αποτυπωμάτων στους αστυνομικούς της σήμανσης, ενώ όλα δείχνουν ότι πρόκειται για δυο άτομα από την ανατολική Ευρώπη.

    Πηγή: ΕΡΑ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: