Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το πρώτο περιβαλλοντικό έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία

By on 21/03/2011

ΔΙΑΔΥΜΑΜε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον ξεκίνησε η δημοπράτηση του πρώτου περιβαλλοντικού έργου ΣΔΙΤ που αφορά στη διαχείριση απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Συγκεκριμένα, επτά (7) υποψήφιοι υπέβαλαν Φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος την 15η Μαρτίου 2011, όπου συνολικά συμμετέχουν εικοσιπέντε (25) εταιρείες, έξι (6) εκ των οποίων προέρχονται από Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.


Οι επτά (7) Υποψήφιοι που υπέβαλαν Φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, βάσει της χρονικής σειράς υποβολής των φακέλων τους, είναι οι παρακάτω:

1. WASTE SYCLO S.A.
2. Ένωση Προσώπων «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. – J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. – POLYECO A.E.»
3. NOVAERA HELLAS A.E.
4. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
5. ENVITEC A.E.
6. Ένωση Προσώπων «ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. – ΑΔΑΜΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.Β.Ε.»
7. Ένωση Προσώπων «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – HELESI»

Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.). Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 116.400.000 ευρώ. Η διάρκεια της Σύμπραξης είναι 27 έτη.

Το συγκεκριμένο έργο ΣΔΙΤ αναμένεται να αποτελέσει πρότυπο για την επέκταση αυτού του μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων και σε άλλες περιοχές της χώρας, εξασφαλίζοντας ένα ισχυρό εποπτικό ρόλο για το Δημόσιο και μοχλεύοντας παράλληλα ιδιωτικούς πόρους και τεχνογνωσία, προς όφελος του πολίτη και του περιβάλλοντος.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: