Η δύναμη της νέας γενιάς – Γράφει ο Στέλιος Μήλιος

By on 05/07/2023

“Το άκουσα στο ραδιόφωνο και το έκλεισα. Το είδα στην τηλεόραση και την έσπασα. Το είπαν οι αρμόδιοι και δεν ψήφισα.”

Ακούστηκε ένας ήχος στο ραδιόφωνο και το άκουσμα αυτό έκλεισε κάθε είδους αισιοδοξία μέσα μου. Ήταν ο ήχος της απάθειας, της αδιαφορίας και της απογοήτευσης. Ένας ήχος που μετέδιδε το μήνυμα ότι η συμμετοχή μας δεν είναι απαραίτητη, ότι η φωνή μας δεν αξίζει να ακουστεί.

Και μετά, εκείνη τη στιγμή, είδα την ίδια αδιαφορία να εκφράζεται μπροστά μου μέσα από την τηλεόραση. Η εικόνα που εμφανίστηκε ήταν μια καταστροφή, ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας. Ένας καθρέφτης που έσπασε αμέσως μετά την απόγνωση που προκλήθηκε μέσα μου. Πώς μπορούμε να είμαστε τόσο αδιάφοροι, τόσο αποστασιοποιημένοι από την πορεία της κοινωνίας μας; Τι συμβαίνει με την ενεργό συμμετοχή μας;

Μετά ήρθε η φωνή των αρμόδιων, η φωνή που έπρεπε να μας καθοδηγήσει, να μας ενημερώσει, να μας εμπνεύσει. Αλλά η φωνή αυτή έπνιξε κάθε όρεξη για δράση, κάθε πίστη στον ανθρώπινο παράγοντα. Ήταν μια φωνή από μια άλλη εποχή, μια φωνή που δεν ακούστηκε και που δεν απηύθυνε έκκληση στην καρδιά μας. Ήμουν έτοιμος να αντιδράσω, να συμμετάσχω, αλλά αυτή η φωνή με άφησε σε απογοήτευση και αμηχανία.

Και τότε, είναι εδώ ο Οκτώβρης, ο μήνας των Δημοτικών Εκλογών. Τον Οκτώβρη έχουμε την ευκαιρία η φωνή μας να ακουστεί, να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να διαμορφώσουμε το μέλλον της κοινότητάς μας.

Είναι η στιγμή να αντιδράσουμε, να απομακρυνθούμε από την αδιαφορία και να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της συμμετοχής μας.

Οι νέοι άνθρωποι έχουμε την ενέργεια, τη φρεσκάδα και την ανεξάντλητη πίστη στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Αλλά αυτή η ενέργεια πρέπει να κατευθυνθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να επωφεληθούμε από την ευκαιρία που μας δίνουν οι εκλογές για να προωθήσουμε τις αξίες και τις ιδέες που πιστεύουμε ότι είναι σημαντικές.

Οι Δημοτικές Εκλογές είναι η βάση της δημοκρατίας μας, ο τρόπος με τον οποίο εκλέγουμε τους ανθρώπους που θα λάβουν αποφάσεις για την κοινωνία μας. Είναι η ευκαιρία μας να επηρεάσουμε την πολιτική και την οργάνωση της τοπικής μας κοινότητας. Και η συμμετοχή μας είναι αναγκαία για να διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται αντανακλούν τις ανάγκες και τις απόψεις μας.

Ας μην αφήσουμε τον ήχο της απάθειας και της αδιαφορίας να κυριαρχεί. Ας μην επιτρέψουμε στην απογοήτευση να μας σταματήσει. Ας μιλήσουμε με την ψήφο μας, με την ενεργή μας συμμετοχή. Ας πάμε να ψηφίσουμε στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτώβρη και να αναδείξουμε τις φωνές μας, τις ιδέες μας και τα όνειρα μας.

Είμαστε η νέα γενιά και έχουμε τον ρόλο και την ευθύνη να διαμορφώσουμε το μέλλον μας. Ας μην αφήσουμε την παράλυση και την αδιαφορία να μας κυριεύσουν. Ας σηκωθούμε, ας συμμετάσχουμε, ας ψηφίσουμε.

Αναγνωρίζουμε την απογοήτευση και την ανυπομονησία που μας έχει κατακλύσει. Αλλά ας μην τις αφήσουμε να μας εμποδίσουν. Ας αξιοποιήσουμε τον πόνο και την αγανάκτηση και ας τα μετατρέψουμε σε κίνητρο για δράση.

Είναι αναγκαίο οι νέοι άνθρωποι να συμμετέχουν και να πάνε να ψηφίσουν στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτώβρη. Είναι η ευκαιρία μας να επηρεάσουμε το παρόν και το μέλλον μας. Ας μην αφήσουμε την αδιαφορία να κυριαρχήσει. Ας σηκωθούμε και ας κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί. Ας αποδείξουμε ότι η συμμετοχή μας είναι αναγκαία και ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Στέλιος Μήλιος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με τη Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος Να Ζεις

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: