Η ανάγκη εθνικής στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

By on 17/11/2023

Με αφορμή την ομιλία της Βουλευτίνας της Π.Ε. Κοζάνης κ Καλλιόπης Βέττα στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia 2023” στη Θεσσαλονίκη, ως Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παίρνω την ευκαιρία να αναφερθώ στο ανύπαρκτο τουριστικό προϊόν της πολύπαθης ΕΟΡΔΑΙΑΣ, σε συνδυασμό με τον αφανισμό της πολύχρονης βιομηχανικής μας κληρονομιάς. Στην γενική τοποθέτηση της κ Βέττα προσθέτω εν συντομία συγκεκριμένες παρατηρήσεις και προτάσεις, που δυστυχώς αγνοούν ή παραμελούν ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι να αναφέρουν, να προτείνουν και να διεκδικήσουν. 

   -Για ποια ποιοτική αναβάθμιση τουρισμού ομιλούμε, όταν δεν αναφερόμαστε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου, για την καινοτόμο-ποιοτική και σε ετήσια αν είναι δυνατόν λειτουργία των τουριστικών εγκαταστάσεων;

   -Τόσο για την προσέλευση τουριστών όλο το χρόνο, όσο και για την ανάδειξη της βιομηχανικής μας κληρονομιάς, αδρανείτε-αδιαφορείτε και  γίνεστε θεατές των ορέξεων της ΔΕΗ στην ισοπέδωση-γκρέμισμα όλων των ΑΗΣ και του αφανισμού του εξοπλισμού των Ορυχείων. Για την εκσκαφή μιας χούφτας ανεπιθύμητου πλεον λιγνίτη ….

   -Πότε θα τολμήσει επιτέλους ένας-μια πολιτικός, ένας φορέας, οι (ανύπαρκτοι) οργανωμένοι πολίτες, να θέσουν επιτακτικά το θέμα της δημιουργίας ενός επισκέψιμου Μουσείου μέσα στο χώρο ενός από τους εγκαταλελειμμένους Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας; Στους ΑΗΣ και τα Ορυχεία του λεκανοπέδιου που τροφοδότησαν για δεκαετίες με έως και 70%  Η/Ε για οικιακή και βιομηχανική χρήση την Ελλάδα και αποτέλεσαν τον σημαντικότερο συντελεστή ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής των Ελλήνων και της ανάπτυξης της πατρίδας μας!

   -Αν όχι τώρα, με την ατεκμηρίωτη απόφαση της βίαιης απολιγνιτοποίησης της κυβέρνησης (Ευρωπαϊκές χώρες αναπτύσσουν σήμερα ανθρακικούς σταθμούς παραγωγής Η/Ε) που άφησε βαριά τραυματισμένη την κοινωνία και τον τόπο μας, επιφέροντας την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στην Ελλάδα και επί σειρά ετών τα μεγαλύτερα ποσοστά ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ; Αν όχι τώρα πότε ;;;; 

   -Αν όχι τώρα που τα Ευρωπαϊκά και εγχώρια προγράμματα μας εξασφαλίζουν όπως λέτε γενναίες χρηματοδοτήσεις για αναπτυξιακές επενδύσεις, ΠΟΤΕ ;;;;

   -Μήπως τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία μας, με έναν επανεκλεγμένο-πανίσχυρο (86%) Δήμαρχο Εορδαίας, τον Π. Πλακεντά και έναν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ νέο Περιφερειάρχη τον Γ. Αμανατίδη; Ο συντοπίτης Υπουργός μας Στάθης Κωνσταντινίδης και οι τρεις βουλευτές Μ. Παπαδόπουλος, Καλλιόπη Βέττα & Πάρης Κουκουλόπουλος θα αναλάβουν δράση; Οι Περιφερειακοί, Δημοτικοί & οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι; Οι Φορείς; Θα μπει επιτέλους και η Πτολεμαΐδα στον Τουριστικό Χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας; Θα σώσουμε την κληρονομιά μας από τις ακόρεστες ορέξεις της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ; Η΄ μήπως «Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» ….

ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ -ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ- ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ “ΝΕΡΩΝΑ” ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ …. 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: