Δομικές αλλαγές στη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης

By on 01/02/2011

 

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣΣε σημαντικές καταστατικές αλλαγές προχώρησε ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών.

 

Στην γενική συνέλευση του συνδέσμου που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας το σώμα ψήφισε την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού, ώστε ο Σύνδεσμος να μπορεί να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές που αφορούν την λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης.

 

Πηγή:vetonews

 

Απαλείφθηκε το άρθρο που ανάφερε ότι το Μουσείο και Σύνδεσμος μπορούν  να συλλέγουν αρχαιότητες και τροποποιήθηκε το άρθρο 3 που δίνει τη δυνατότητα στο Σύνδεσμο να μπορεί να συστήνει πάντως τύπου και είδους νομικά πρόσωπα χωρις ο σύνδεσμος να έχει την πλειοψηφία στην διοίκησή του.

 

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία ιδρύματος που θα αναλάβει την διαχείριση και εποπτεία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου της Κοζάνης.

 

Είναι  η πρώτη μεγάλη σημαντική τομή που γίνεται στην λειτουργία του Συνδέσμου από την ίδρυσή του και θα εχει θετικότατες συνεπειες στο Μουσείο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνδέσμου  το όλο εγχείρημα έχει ως στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας του Μουσείου και την αρτιότερη συντήρηση των εκθεμάτων που διαθέτει.

 

Ο δρόμος προς την αναμόρφωση του Μουσείου θα είναι μακρύς και εκτός απο την επιλογή του ιδρύματος μένει να ξεκαθαρισθούν και άλλα ζητήματα, όπως η σχέση του  με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όσο και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή το Δήμο Κοζανης.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: