Ανοίγει ο δρόμος για εκατοντάδες συμβασιούχους και στο Νομό Κοζάνης!

By on 15/04/2011
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙΔικαίωση για τους συμβασιούχους του Δημοσίου αποτελεί η χθεσινή απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

 

Την απόφαση υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό οι συμβασιούχοι που ανέμεναν με αγωνία την έκβαση της υπόθεσης έξω από τον Άρειο Πάγο.

 

Πηγή: Πρωινός Λόγος

Πρακτικά με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος διεκδικήσεων για μονιμοποίηση για εκατοντάδες εργαζόμενους από τον Νομό Κοζάνης, συμβασιούχους στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα!

 

Να σημειωθεί πως υπέρ της μονιμότητας των συμβασιούχων ψήφισαν 26 ανώτατοι δικαστές ενώ 20 ψήφισαν κατά. Πριν τη σημερινή ολομέλεια είχαν προηγηθεί δύο αρνητικές εισηγήσεις κατά τις μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Αυτό σημαίνει τυπικά πως όλα τα νομικά θέματα τα οποία υπήρχαν ξεπερνιόνται. Η τελεσίδικη αυτή απόφαση του Αρείου Πάγου πάρθηκε υπέρ των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

 

Τίθεται πλέον ζήτημα για όλους τους συμβασιούχους, αφού με αυτή την απόφαση οι συμβασιούχοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα μπορούν να προσφεύγουν πλέον και να δικαιώνονται στα δικαστήρια, αφού τα νομικά κολλήματα τα οποία εγείρονται πλέον δεν υφίστανται.

 

Ο δικηγόρος  Σπύρος Μπαλατσούκας, (ο οποίος είχε υπερασπιστεί στο παρελθόν συμβασιούχους από το Νομό Κοζάνης στις νομικές τους διεκδικήσεις), επεσήμανε χαρακτηριστικά πως: «Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιλύει σημαντικά νομικά κολλήματα  τα οποία εφίσταντο σε βάρος των συμβασιούχων και ανοίγει το δρόμο για δικαίωση όσων ήταν όμηροι ενός φαύλου συστήματος».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: