Ένα Σάββατο γεμάτο χαμόγελα και αΚΔΑΠη (Γράφει η Ράνια Στυλιάδου)

By on 17/10/2023

Τι σχέση μπορούν να έχουν μεταξύ τους ένα ΚΔΑΠ, ένας ιππικός όμιλος και ένα Σαββατιάτικο απόγευμα του Οκτώβρη;

Την καλύτερη.

Την πιο τέλεια, αρμονική, δημιουργική και ήρεμη σχέση με έντονη την εσάνς της αγάπης και της χαράς.

Όλα ξεκινούν με την εκδρομή που προγραμμάτισε και διοργάνωσε  το απόγευμα του Σαββάτου  14/10 το ΚΔΑΠ μεΑ ¨Χαμογελώ¨ για τα παιδιά που συμμετέχουν στο ΚΔΑΠ και τους συνοδούς τους.

Η πρόσκληση ήταν «ανοιχτή» για κάθε φίλο και αθρόα έσπευσαν γονείς, εθελοντές, μέλη του συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Πτολεμαΐδας, φοιτητές-εθελοντές του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στον ιππικό όμιλο Εορδαίας «Βελεστίχη» (3ο χλμ Πτολεμαΐδας – Αναρράχης), την ομάδα των παιδιών, το προσωπικό του ΚΔΑΠ μεΑ και τους συνοδούς-φίλους επισκέπτες περίμεναν ο Γιάννης και η Χριστίνα που «μεσολάβησαν» για να γίνει σωστά η γνωριμία με τα άλογα αλλά και η βόλτα τους στον χώρο του Ομίλου. 

Πολύ δύσκολο να αποτυπώσει κανείς τον ενθουσιασμό και την χαρά των παιδιών και ακόμα δυσκολότερο να μιλήσει για την οικειότητα και τρυφερότητα με την οποία τα παιδιά προσέγγισαν τα άλογα, θαρρείς και ιππεύουν κάθε ημέρα. 

This slideshow requires JavaScript.

Δεν θα μιλήσω για την δύναμη της θεραπευτικής Ιππασίας. Για το θέμα αυτό υπάρχουν οι ειδικοί.

Θα μιλήσω όμως για την δύναμη που αποκτούν οι άνθρωποι που ανήκουν στο αναπηρικό κίνημα και για την δύναμη που αποκτούν οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τους ανθρώπους που ανήκουν στο αναπηρικό κίνημα, μέσα από δραστηριότητες όπως ήταν αυτή η επίσκεψη στον Ιππικό όμιλο. 

Κάτι που ίσως φαντάζει απλό αλλά που επί της ουσίας έχει «αναλγητική» και ευεργετική δράση στο σώμα και την ψυχή όλων.

Σε μία χώρα όπου το αναπηρικό κίνημα στέκεται όρθιο χάρη στην φιλότιμη προσπάθεια, πρωτίστως, των οικογενειών, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των εθελοντών και έπειτα του κράτους, είναι σπουδαίο όχι απλά να διαπιστώνεις αλλά να αισθάνεσαι την ευεργεσία και να την βλέπεις να παίρνει μορφή, στα πρόσωπα των παιδιών.

 

Ευχαριστώ πολύ: 

Το ΚΔΑΠ μεΑ ¨Χαμογελώ¨

Τον ιππικό όμιλο Εορδαίας «Βελεστίχη»

Τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ

Όλους τους Εθελοντές

Όλους τους γονείς-κηδεμόνες που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους

Όλα τα μέλη του Αναπηρικού κινήματος που ομορφαίνουν τη ζωή μας με τα χαμόγελα, την αγκαλιά και τα αληθινά τους βλέμματα.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: