Πράξη ανθρωπιάς υπέρ παράλυτου ανηλίκου – Ζητούνται επειγόντως 60.000 €

By on 22/06/2010

Πράξη ανθρωπιάς υπέρ παράλυτου ανηλίκου – Ζητούνται επειγόντως 60.000 €



Αγώνα για να σταθεί και πάλι στα πόδια του δίνει ο 15χρονος Τάσος Θ. μετά από ένα ατύχημα που είχε πέρυσι το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος. Οι ελπίδες για να ξαναβρεί την υγεία και το χαμόγελο του είναι πολλές αλλά χρειάζονται ψυχικά αποθέματα και φυσικά χρήματα που οι γονείς του δεν τα διαθέτουν. Η κοινωνία των Κομνηνών στο Δήμο Βερμίου έχει ευαισθητοποιηθεί απέναντι στο δράμα που βιώνει ο 15χρονος και η οικογένεια του αναλαμβάνοντας εκστρατεία για να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης του λαού της περιοχής με σκοπό οι 60 χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται άμεσα ως προκαταβολή να καταβληθούν στο κέντρο αποκατάστασης στην Ελβετία για την όσο το δυνατό ταχύτερη εισαγωγή του και την έναρξη της θεραπείας.

H ζωή άλλαξε για τον Τάσο πέρυσι τον Ιούνιο όταν αποφάσισε μαζί με φίλους του να πάνε για διακοπές στη Χαλκιδική. Οι ημέρες κυλούσαν ξέγνοιαστα για την εφηβική συντροφιά, όταν κάποια στιγμή ο 15χρονος επεχείρησε βουτιά στη θάλασσα από ένα ψηλό σημείο και άγνωστο πως χτύπησε με δύναμη στην άμμο, αποτέλεσμα δε της πτώσης αυτής ήταν να διαλυθεί ο 5ος σπόνδυλος και το κορμί του να «νεκρώσει» από το στήθος και κάτω.

Η παρέμβαση μιας Ελβετίδας γιατρού που πληροφορήθηκε την κατάσταση της υγείας του από το δάσκαλο των γερμανικών του Τάσου οδήγησε την οικογένεια σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης παθήσεων του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης που βρίσκεται λίγο έξω από τη Λουκέρνη της Ελβετίας ενώ παράλληλα λειτουργεί ως πανεπιστημιακή κλινική, και ερευνητικό κέντρο. Μετά τις εξετάσεις οι γιατροί διαβεβαίωσαν τους γονείς του Τάσου ότι σε ένα εξάμηνο θα δει αισθητή διαφορά αλλά θα πρέπει να εισαχθεί άμεσα προκαταβάλλοντας το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ.

πηγή: Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: