Ήρθαν τα πρώτα εμβόλια για τη νέα γρίπη

By on 18/09/2009

Ήρθαν τα πρώτα εμβόλια για τη νέα γρίπη


Έφτασε και στη χώρα μας η πρώτη παρτίδα εμβολίων (περίπου 100.000 δόσεις) κατά της νέας γρίπης. Η παραλαβή έγινε στις 4:00 το μεσημέρι και τα εμβόλια θα μοιραστούν από τον κρατικό μηχανισμό -αμέσως μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων- η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών επιστημόνων θα δοθεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Στην πρώτη φάση του εμβολιασμού προτεραιότητα έχουν οι «πληθυσμοί στόχοι» όπως οι επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 70.000, οι έγκυες δεύτερου και τρίτου τριμήνου, άτομα που φυλάσσουν παιδιά ηλικίας έως και έξι μηνών. Τα εμβόλια θα μοιράζονται κάθε εβδομάδα από τον κρατικό μηχανισμό.

Θετικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τους υπεύθυνους σχεδιάζεται άμεσα ο εμβολιασμός και των αλλοδαπών που κατοικούν στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κρούσματα της νέας γρίπης.

Οι δόσεις που παρελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι θεωρούνται από τον κρατικό μηχανισμό επαρκείς για τους «πληθυσμούς στόχους», κάτι που θα φανεί αμέσως μετά την έναρξη της πρώτης φάσης του εμβολιασμού.

πηγή:zougla.gr

4 Comments

  1. 2441.kriskris

    18/09/2009 at 20:31

    [b][b] ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ!!![/b][/b]
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟΝ "ΙΟ".
    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ…ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!!

  2. 558.austrosiourdos

    19/09/2009 at 06:20

    σούντατι τώρα όλοι σαν τ´ς ζουρλοί να φκιάσιτι του εμβόλιο!

    Να τνάξιτι κι του 50ρκο να τα κονομίσ´ν γιατροί και φαρμακευτικές!!
    Μούνγκ´οι Έλληνες φουβούντι μήν πεθάν´… κι χαθεί η ράτσα.

    Τέτοια ανοησία και παράνοια μόνο στην Ελλάδα!
    Όλοι οι άλλοι είναι κουτόφραγκοι και δεν ασχολούντε παρά το κατ´ελάχιστον με το θέμα!!

  3. 5305.zeden

    19/09/2009 at 06:47

    Έτσι όπως τα λες είναι…άλλα τόσο μας κόβει…!!!

  4. 558.austrosiourdos

    19/09/2009 at 10:15

    το πόσο ''κόβει'' τον καθένα είναι βασικά προσωπικό πρόβλημα αυτούνου που δεν νοεί.. αλλά όταν γίνεται αυτό το πρόβλημα και κοινωνικό τότε υπάρχει γενικά πολύ μεγάλο και βασικά επικίνδυνο πρόβλημα!!!

    Γιατί ο καθέ δημοσιογράφος, δημοσιογραφίσκος και ερασιτέχνης δημοσιογράφος που βρίσκει την πρόσβαση στα ΜΜΕ μπορεί και σπέρνει τον πανικό και αποπροσανατολίζει τον λαουτζίκο απο τα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: