Τραγωδία στην Πάτρα: Τα σενάρια για το πώς βρέθηκε στη θάλασσα το αυτοκίνητο με τα έξι παιδιά [photos]

By on 22/09/2015

Το πόρισμα του εμπειρογνώμονα και τις καταθέσεις του 24χρονου οδηγού του μοιραίου… αυτοκινήτου και των άλλων δύο διασωθέντων επιβατών, περιμένουν οι αξιωματικοί του Β΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για να εξακριβώσουν τα αίτια της πτώσης του αυτοκινήτου χθες τα ξημερώματα, μέσα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο φοιτήτριες και ένα φοιτητής, ηλικίας 20 έως 24 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο οδηγός του αυτοκινήτου, όσο και δύο άλλοι διασωθέντες δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσουν κατάθεση, διότι βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Στο μεταξύ, μία από τις απαντήσεις που περιμένουν οι λιμενικοί, είναι το πώς προήλθε το χτύπημα στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, δηλαδή αν προήλθε πριν ή μετά την πτώση του οχήματος στην θάλασσα.

Παράλληλα, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται επίσης, είναι αν έπαιξε ρόλο στη πτώση του αυτοκινήτου στην θάλασσα η ολισθηρότητα του οδοστρώματος, λόγω της βροχόπτωσης.

Στο μεταξύ εκτός από τις μαρτυρίες και οι αιματολογικές εξετάσεις των επιζώντων καθώς και οι τοξικολογικές εξετάσεις των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, αναμένεται να αποτελέσουν την «πυξίδα» για τις αρχές, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στα σκληρά γιατί.

Τα σενάρια για το δυστύχημα

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν καθώς και οι «απρόσωπες» μαρτυρίες.

Σύμφωνα με μια εκδοχή ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου δεν αποκλείεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν – όταν έχει «καιρό» η θάλασσα στο σημείο αυτό φτάνει στο ύψος της αποβάθρας , να μπερδεύτηκε και να θεώρησε πως επρόκειτο για προέκταση του δρόμου.

Το γεγονός ότι σε ένα ιδιαίτερα μικρό αυτοκίνητο– Hyundai atos – επέβαιναν έξι άτομα, οδηγεί στο συμπέρασμα, πως για τον οδηγό, ανεξάρτητα του τι προκάλεσε την πτώση στη θάλασσα, οι όποιοι χειρισμοί ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι, καθώς στην καλύτερη περίπτωση στα μπροστινά καθίσματα εικάζεται πως κάθισαν τρία άτομα, με το ένα από αυτά να κάθεται πάνω σε αυτόν που ήταν στη θέση του συνοδηγού. Το ίδιο εκτιμάται πως έγινε και με όσους κάθισαν στα πίσω καθίσματα, με ένα άτομα να κάθεται λόγω στενότητας χώρου πάνω στα πόδια κάποιου άλλου.

Ο Αλέξης Ανδρέας

Η διασκέδαση

Ερωτήματα υπάρχουν και ως προς το τι είχαν καταναλώσει – τουλάχιστον ο οδηγός – κατά τη διάρκεια της διασκέδασης οι επιβάτες του αυτοκινήτου, κάτι το οποίο αναμένεται να απαντηθεί τις επόμενες ώρες από τις αιματολογικές εξετάσεις που προφανώς του έχουν γίνει, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Άνοιξαν οι πόρτες;

Σύμφωνα με μια εκδοχή, την ώρα που το μοιραίο Atoς έπεφτε στη θάλασσα, άνοιξε η πόρτα του οδηγού και του συνοδηγού και γι’ αυτό σώθηκαν ο οδηγός και τα δύο ακόμα άτομα που ήταν στις μπροστινές θέσεις.

Κάτι ανάλογο δεν συνέβη με τα τρία άτομα που ήταν στις πίσω θέσεις, με αποτέλεσμα μόλις το αμάξι άρχισε να βυθίζεται, να είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο απεγκλωβισμός, καθώς απαιτείται ψυχραιμία και γνώσεις – πρέπει να περιμένει κανείς η στάθμη του νερού μέσα στην καμπίνα να φτάσει στο ανώτερο σημείο για να ελαχιστοποιηθεί η πίεση, στο άνοιγμα της πόρτας – κάτι το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατο να υπάρχει.

Η Ρεγγίνα Ζαπάντη

Θρηνούν φίλοι και συγγενείς

Οι συγγενείς και φίλοι των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, του Αλέξη Ανδρέα, της Ρεγγίνας Ζαπάντη και της Γεωργιάνας Μουραφέντη βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Οι φίλοι τω ν παιδιών έχουν κατακλύσει τις σελίδες τους στο Facebook με μηνύματα, με το πιο συγκινητικό να είναι εκείνο ενός φίλου του Αλέξη Ανδρέα που κλήθηκε να στο σημείο για την διάσωση. «Δεν μ’ αρέσει να γράφω ευχές ειδικά,όταν έχει συμβεί ένα τραγικό γεγονός…Δυστυχώςεσάς τους 3 πια δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε…Τι να πω τόσαχρόνιααπό το δημοτικό και γείτονες και ξαφνικάεκεί που ήμασταν συνομήλικοι, συμμαθητές,γείτονες, ξαφνικά χάνεσαι…ΕΥΧΟΜΑΙ να αναπαυτείς εν ΕΙΡΗΝΗ δεν μπορώ να πω κάτιάλλο και πολλά είπα…ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ παίδαρέ μου… ΥΓ: Όταν ήρθα το πρωί με την υπηρεσία μου να προσφέρω βοήθεια αλήθεια τρελάθηκα…», γράφει ο φίλος του 21χρονου.

Λίγες ώρες, η παρέα βρισκόταν σε γενέθλια από τα οποία ανέβασαν και μία φωτογραφία στην οποία γελούσαν. Τίποτα τότε δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

tromaktiko.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: