Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου ΤΕΙ Καστοριάς:Crazy Business Ideas

By on 10/04/2013

Crazy Business Ideas: Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας

Ψηφίστε την ιδέα των φοιτητών μας του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου
– Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο τουρισμός αφορά σε όλους του πολίτες. Αντιπροσωπεύει για αυτούς ένα αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα με το οποίο διεκδικούν όλο και περισσότερη ποιότητα.

Τα άτομα με αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη αναγνωρίσει τα δικαιώματα τους σε ένα ανεξάρτητο τρόπο ζωής, στην απασχόληση και στην ασφάλεια. Κοινωνικά προγράμματα όπως το Helios και το Horizon καθώς και το πρωτόκολλο περί κοινωνικής, αποσκοπούν στην στήριξη των δικαιωμάτων αυτών. Εξυπακούεται ότι πολίτες με αναπηρία θα πρέπει να επωφελούνται της πρόσβασης σε παροχές και ευκαιρίες που πηγάζουν από δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, ταξίδια και τουρισμό, όταν αυτά προσφέρονται υπό συνθήκες άνεσης και ασφάλειας όπως και στους υπόλοιπους πολίτες.

Οι λόγοι αυτοί στηρίζουν τα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να βελτιώσει τις ευκαιρίες για τουρισμό στην Ευρώπη για τα άτομα με αναπηρία. Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν στο πλαίσιο του Κοινοτικού Σχεδίου Δράσης για την Στήριξη του Τουρισμού αναζητώντας ισορροπημένη και αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν το 1981 ως «Διεθνή Έτος για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες» επιτυγχάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων. Μέχρι τότε ο κόσμος πίστευε σε μεγάλο βαθμό ότι τα άτομα με αναπηρία ανήκαν σε μια κατώτερη τάξη, κρυμμένη, ξεχασμένη. Δεν συνειδητοποιούσε ότι τα άτομα με αναπηρία ήθελαν να έχουν την ίδια πρόσβαση με τον υπόλοιπο πληθυσμό σε θέματα που αφορούν τα ταξίδια, τον τουρισμό, το κάμπινγκ, τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου και όλες τις άλλες πτυχές της ζωής.

Η πρόσβαση τους στις τουριστικές υποδομές, συγκοινωνίες, καταλύματα και τουριστικά αξιοθέατα ήταν μάλλον, δυσχερή.
Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το Διεθνές Έτος για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και παρά τις όποιες βελτιώσεις, τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να υφίστανται διαχωρισμό στα Ευρωπαϊκά Κράτη, καθώς αποκλείονται από καταστήματα, εστιατόρια, κάμπινγκ και τουριστικές εγκαταστάσεις. Ως εκ τούτου, τα άτομα αυτά αποκτούν ένα χαμηλό προφίλ με αποτέλεσμα πολλές φορές οι ανάγκες τους, ακόμα και όταν είναι εξαιρετικά απλές, να παραμένουν άγνωστες.

Δεν είναι λίγα τα άτομα που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η έλλειψη πληροφόρησης και εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και η πλημμελής κατανόηση του θέματος από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, θέτουν στο διάβα τους ένα τεράστιο φραγμό που τους εμποδίζει να συμπεριφέρονται όπως οι υπόλοιποι τουρίστες.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την σπουδαιότητα για την χώρα μας του να λαμβάνονται υπόψη οι τουρίστες με αναπηρία.

Το μήνυμα είναι σαφές:
«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

Ένα Κάμπινγκ για άτομα με Ειδικές Ανάγκες, φιλικό προς το περιβάλλον, είναι η πρόταση μας. Η πρόταση μας και η εργασία της, είναι βασισμένη στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Ομάδα: Τοψιδέλης Παντελής, Βαρβέρης Νικόλας
Φοιτητές: Τ.Ε.Ι Καστοριάς
Τμήμα: Διεθνούς Εμπορίου

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

 fouit.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: