Στα «Μπουχάρια» βρέθηκε την Κυριακή 16/10 το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ με τους «Περιηγητές»

By on 18/10/2016

Ξανάρχονται την ερχόμενη Κυριακή, όπως και η Οικολογική Κίνηση Δράμας

Με επικεφαλής τους δημιουργούς και εκδότες του έγκυρου περιηγητικού περιοδικού ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, κ.κ. Θεόφιλο Μπασγιουράκη και Άννα Καλαϊτζή, ο ταξιδιωτικός όμιλος «Έλληνες Περιηγητές» επισκέφτηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 το γεωπάρκο των «Μπουχαριών», όπου τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις μοναδικές γεωμορφές της φύσης.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το έγκριτο περιοδικό πανελλαδικής εμβέλειας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ είχε κάνει το 2005 (τεύχος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2005) 23σέλιδο αφιέρωμα -με εξώφυλλο- στα «Μπουχάρια», που πιστεύουμε ότι έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη μετέπειτα αξιοποίησή του -δημιουργία Γεωπάρκου, οδοποιία-.

Η ημερήσια εκδρομή των Ελλήνων Περιηγητών, περιελάμβανε στη συνέχεια την επίσκεψη στο Βελβεντό (κτήμα Βογιατζή, Σκεπασμένο).

ΥΓ 1. Παρά τις ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις που εκφράστηκαν από τους επισκέπτες, σε συζήτηση με τον κ. Μπασγιουράκη, ενός ανθρώπου με ιδιαίτερη εμπειρία από εκδρομικούς προορισμούς, μας επισημάνθηκε το πρόβλημα της έλλειψης σήμανσης προς το Γεωπάρκο (είναι αλήθεια ότι πέραν μιας πινακίδας στην έξοδο του Μικροβάλτου, δεν υπάρχει καμιά άλλη!), η ανάγκη λειτουργίας του οικίσκου υποδοχής και η κακή κατάσταση του περιπατητικού διαδρόμου (ξεκολλημένες πλάκες επίστρωσης).

ΥΓ 2. Η εκδρομή των «Ελλήνων Περιηγητών» σε Μπουχάρια – Βελβεντό θα επαναληφθεί και την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.

ΥΓ 3. Επίσης την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, θα επισκεφτεί το γεωπάρκο των «Μπουχαριών» και η Οικολογική Κίνηση Δράμας.

Σημ.: Τι άλλο χρειάζεται να δει η πολιτεία, για να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων του γεωπάρκου;;

Γ.Μ./mikrovalto.gr

elpan161016ar-2-2 elpan161016ar-3-2 elpan161016ar-1

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: