Σπάρτακος:Aμέλεια και αδιαφορία οδήγησαν σε σοβαρότατο τραυματισμό εργαζόμενου

By on 12/03/2013

Σε παραλίγο θανατηφόρο ατύχημα εξελίχθηκε – αυτή τη φορά – η αδικαιολόγητη αμέλεια όλων όσων είχαν εκείνη τη στιγμή την ευθύνη εκτέλεσης εργασιών στον ΑΗΣ Αμυνταίου και που δεν φρόντισαν να λειτουργήσουν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των συνθηκών και των κανονισμών ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα (και ενώ οι οδηγίες και οι εγκύκλιοι για τον τρόπο εκτέλεσης εργασιών είναι ρητές και σαφείς προς όλα τα μεσοκατώτερα στελέχη), κατά τη διάρκεια αποκατάστασης ράουλου σε ταινία, η οποία δεν ήταν ασφαλισμένη, αυτή τέθηκε σε λειτουργία παρασύροντας τον άτυχο εργαζόμενο, με αποτέλεσμα να παιχθεί κορώνα – γράμματα η ζωή του και τελικώς να τραυματιστεί σοβαρότατα.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την πλημμελή άσκηση καθηκόντων και την αδιανόητη αδιαφορία των υπευθύνων που οδήγησε στο εν λόγω συμβάν.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί –για πολλοστή φορά- τους εργαζόμενους να μη συμβιβάζονται με την ολιγωρία των ανωτέρων τους, να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό που χρήζει αναφοράς και να μην εκτελούν ΚΑΜΙΑ εργασία, αφού πρωτίστως δεν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που επιβάλλονται από τη νομοθεσία.

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: