Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Κοζάνη

By on 04/11/2013

342404.local

342404.regional

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22:28 στην Κοζάνη.

Ο σεισμός είχε ένταση 3,9 ρίχτερ σύμφωνα με τον Μεσογειακό σεισμολογικό κέντρο και εστιακό βάθος 5 χιλ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 19 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Κοζάνης.

One Comment

  1. Ηλίας Τσιάπας

    04/11/2013 at 22:40

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΩΝ
    μπορείτε να προβλέπετε τους σεισμούς τις εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιορίζετε που
    υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά
    φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική
    ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.ά.

    Οι σεισμοί και το μέγεθός τους δεν εξαρτώνται από το μήκος των ρηγμάτων, αλλά όπως στη θεωρία ΤΣΙΑΠΑ περιγράφεται, από την διαφορική περιστροφική κίνηση του στερεού φλοιού από την πυρόσφαιρα και την ύπαρξη και κίνηση υγρών συστατικών, κυρίως νερού, υδρόθειου, διοξειδίου του θείου, κ.α., από Δυσμάς προς Ανατολάς στο μεταξύ του χώρο (Ασυνέχεια MOHO).
    Αυτά τα συστατικά όταν κινούνται κάτω από επίπεδες επιφάνειες του στερεού φλοιού δεν προκαλούν σεισμούς, ενώ όταν συναντήσουν προεξοχές του π.χ. ρίζες βουνών, προκαλούν σεισμούς.
    Το μέγεθος των σεισμών εξαρτάται από την ποσότητα των υγρών συστατικών, τη χωρητικότητα – μέγεθος και την γωνία της προεξοχής. (Σχ. 3α – 3β).
    Η έκταση του υπόκεντρου δηλαδή της εστίας του σεισμού είναι πολύ μικρή και είναι άσχετο με τα ρήγματα τα οποία είναι αποτέλεσμα του σεισμού και όχι γενεσιουργός αιτία.
    Τα συστατικά που προκαλούν πολύ ισχυρούς σεισμούς στην Ελλάδα εντοπίζονται 53 ήμερες πριν στη Λατινική Αμερική, αλλά και όταν φτάσουν στη χώρα μας εκδηλώνουν σημαντικά πρόδρομα φαινόμενα 2-3 ημέρες πριν την εκδήλωση του σεισμού. Με την παραπάνω θεωρία είναι δυνατός ο προσδιορισμός του χρόνου και του μεγέθους κάθε σεισμού και με την δορυφορική επισκόπηση ανιχνεύοντας την αύξηση θερμικής ακτινοβολίας, η οποία είναι έντονη πάνω από τον χώρο του αναμενόμενου υπόκεντρου 2-3 μέρες πριν, προσδιορίζεται με ακρίβεια και το επίκεντρο.

    Με αυτή την θεωρία http://www.tsiapas.gr έχουν προβλεφθεί όλοι οι μεγάλοι σεισμοί και οι εκρήξεις ηφαιστείων σε Ελλάδα και Ιταλία τα τελευταία 37 χρόνια.

    Στον σεισμό της L’Aquila Ιταλία στις 6 Απριλίου 2009, ο μελετητής της θεωρίας Giampaolo Giuliani, προέβλεψε χρόνο και μέγεθος με την πρώτη μέθοδο και με πρόδρομο φαινόμενο για τον προσδιορισμό του επικέντρου με διάφορες μεταβολές κυρίως την αύξηση θερμοκρασίας και ραδονίου, βγήκε στους δρόμους αυτός και συνεργάτες του με τηλεβόες και ανακοίνωσαν τον επερχόμενο σεισμό. Από την προειδοποίησή του αυτή, σώθηκαν πολλοί άνθρωποι, αντίθετα με τους Ιταλούς σεισμολόγους οι οποίοι καθησύχαζαν τον κόσμο.
    Το 2012 η Ιταλική δικαιοσύνη καταδίκασε 6 από αυτούς στην παρακάτω ποινή.

    Ιταλία: Σάλος από την καταδίκη σεισμολόγων για λάθος προβλέψεις
    Ποινή εξαετούς φυλάκισης, επειδή εξέδωσαν καθησυχαστικές ανακοινώσεις για την Λ’Ακουίλα
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2012

    Με αφορμή αυτό το σεισμό ενάμιση χρόνο αργότερα διοργανώθηκε το παρακάτω συνέδριο όπου η θεωρία ΤΣΙΑΠΑ ήταν το κύριο θέμα.

    Annual workshop 20II
    September 17 to 24, Salina, Aeolian Islands, Italy
    S.O.S.: Seismic and Other Signals
    E. Tsiapas
    Earthquakes- volcanoes (causes- forecast- counteraction)

    Επίσης με δημοσιεύματά μας και ανακοινώσεις σε συνέδρια είχαν προσδιοριστεί που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον πλανήτη (θέση και ποσότητα) και είχαν ερμηνευθεί όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: